Friday, December 31, 2010

Perenungan Di Ambang Pergantian Rotasi Waktu











Tik....tik.....tik.....
Tik....tik.....tik.....
Tik....tik.....tik.....
Tik....tik.....tik.....

Selirih bunyinya, setajam rasanya
ketika melihat dentuman waktu terhela

Hey!
Detik, jam, hari, minggu, bulan, dan....tahun
Melintas bagai cahaya, berranjak di dalam lamun

Ini tahun hampir berlalu
Matahari segera kembali ke awal baru

Tengok ke belakang
Tawakah?
Lepaskan, lampiaskan

Thursday, December 30, 2010

30 Fakta Aneh dan Ga Penting Tapi Penting Untuk Diketahui

Sebelumnya, kira-kira bingung ga ya baca judulnya? Maksud ane tuh, fakta-fakta (dan emang bener-bener fakta) dunia ini emang ga gitu penting tapi aneh. Saking anehnya, maka penting banget untuk kita ketahui. [Sigh...] Malah tambah bikin bingung ya? Hahaha! kalo gitu langsung baca aja deh, ini nih fakta-faktanya:
 Kumbang memiliki rasa seperti buah apel, tawon (lebah besar) rasanya seperti biji

Untuk Mereka yang Tak Lelah Berkata Indah


Sepertinya malam segera beranjak
Lepas sudah tempat berpijak
Pernaungan ini tak lagi membekas jejak
Meski tertulis beribu sajak....

Kelu lidahku untuk mengulas kata
Karena duniaku tak lagi berjuta
Ini aku dan nyata
Tak lagi bersahabat dengan tinta

Kawanku, bukan aku ingin menghilang
                 bukan aku ingin menghalang

Cintaku, Ada saat dunia bertanya
              Dan aku mesti

Wednesday, December 29, 2010

Tips Mengetahui Pencuri Konten Artikel Blog





Artikel ini ditulis karena saya banyak mendengar dari teman-teman blogger yang mengeluh karena konten-konten hasil karyanya sendiri banyak yang telah disalin utuh tanpa meninggalkan jejak link apapun. Sebenarnya banyak blogger yg tidak mempermasalahkan hal ini, namun sebagian blogger lainnya sangat merasa bahwa ini sebuah pelanggaran, karena tulisan-tulisan yang dibuat itu bukanlah hasil

Tuesday, December 28, 2010

Menulis Artikel Blog Sendiri, Gimana Caranya Ya?

Hmmmm, artikel.... Kata ini sudah sangat lazim dan akrab bagi telinga para blogger.
Artikel blog memiliki jenis bermacam-macam, tergantung dari konteks dan tujuan blog yang dibawa. Hal ini nantinya berpengaruh terhadap tipe artikel yang hendak diusung dalam blog.

Apapun Blognya, Artikel Makanannya!
Menulis artikel adalah makanan sehari-hari yg tak terelakkan lagi. Dalam sudut pandang tujuan,

Monday, December 27, 2010

Memperindah Kotak Comment Blogger/Blogspot Dengan CSS

Cara ini saya dapat setelah sedikit belajar otak-atik CSS dengan teman karena pengen banget membuat kotak comment (yang sebelumnya terkesan "biasa" di dalam template Blogger ini) terlihat lebih "berwarna" dan "senada" dengan warna template blog ini.
Akhirnya kita menggunakan konsep frame untuk menghias sekeliling kotak comment tersebut. Caranya pun sangat sederhana dan mudah. Berikut

Saturday, December 25, 2010

FACEBOOK WARNING!: Jangan Klik "Seorang Gadis Bunuh Diri Karena Status Ayahnya"

Sebelumnya, saya baru saja menemui kondisi ganjil dan mencurigakan setelah terus-terusan mendapat pop up chat dari account teman saya yang berbunyi begini:"Is this you?"Kemudian di bawahnya ada link aplikasi yang disisipkan:http://facebook.com/xxxxxxxxxxxxxxx Begitu terus hingga berkali-kali. Setelah saya buka, aplikasi ini tidak jelas sebagai aplikasi apa dan terlihat aneh karena meminta banyak

18 Fakta dan Dampak Facebook yang Mungkin Anda Belum Tahu

Seperti yang sudah banyak diketahui, Facebook adalah situs social network yang memiliki user terbanyak di dunia. Ada beberapa hal yang menarik yang patut kita ketahui dibalik hingar-bingar dan popularitas situs jejaring temuan Mark Zuckerberg ini, diantaranya adalah:Jika Facebook adalah sebuah negara, maka Facebook adalah negara terbesar kelima setelah Cina, India, Amerika, dan

Free Sitemap Submitter | SEO Tools


Sitemap (peta situs) merupakan rujukan bagi search engine dalam melakukan crawling sebuah website/blog. Maka, proses indeks menjadi lebih cepat dan tidak ada url/halaman yang terlewatkan oleh spiderbot (robot crawler). Tentu saja, sitemap kemudian menjadi sangat penting bagi usaha peningkatan SEO.
Sitemap submitter dapat memperpendek waktu kerja pendaftaran sitemap blog/web ke beberapa search

Friday, December 24, 2010

30 Fakta Menarik Seputar Dunia Internet

Mungkin sebagian fakta atau trivia di bawah ini  sudah anda ketahui, tetapi tetaplah fakta-fakta ini menarik dan bisa memberi gambaran ke kita mengenai dunia internet sesungguhnya. Ini dia:
Penemu frase World Wide Web (WWW) adalah Tim-Berners-Lee pada tahun 1990.
Penyebaran Internet di dunia dengan capaian 50 juta pengguna adalah yang tercepat, yaitu hanya dalam 5 tahun, dibanding radio

Cara Membuat Blog Gratis di Blogger/Blogspot & WordPress


Cara membuat blog sekarang ini jauh lebih mudah. Memulai blog dengan layanan dua raksasa blogging: Blogger dan WordPress, merupakan awalan yg baik. Meskipun ada puluhan situs penyedia layanan dan hosting  blog gratis lainnya di seluruh dunia. 
Blog semakin menjadi media ekspresi di internet yang paling booming. Ada jutaan blogger di dunia; rata-rata memilki eksistensi yg bisa dibilang bagus.

Paket Internet Unlimited GSM Three (3), Lemot kah?

(Review Paket Internet Unlimited GSM Three pada ZTE MF-100 GSM USB MODEM)Berbagai macam paket internet unlimited ditawarkan oleh berbagai operator/provider di Indonesia, baik yang berbasis CDMA ataupun GSM, dengan harga paket yang beraneka macam dan dengan kelebihan serta kelemahannnya masing-masing.
Kali ini saya ingin mereview Paket Internet Unlimited Three. Pada dasarnya saya belum

Cara Mempercepat Koneksi Internet Speedy

Mungkin banyak yg berlangganan speedy (terutama paket personal) mengeluh karena koneksinya yg saat ini terhitung lambat.Namun jangan kawatir, saya memiliki beberapa tips yg saya dapat dari hasil browsing serta informasi yg saya dapat dari teman-teman blog lainnya. Cara ini sudah berhasil saya terapkan untuk mempercepat koneksi speedy saya.Salah satu caranya adalah dengan mengutak atik

Rahasia: Fungsi Lain Google Search Engine

Banyak dari kita menggunakan mesin pencari Google sehari-hari tetapi apakah anda tahu bahwa google juga merupakan alat yang ampuh untuk hal-hal lain? Ada beberapa trik sederhana namun hebat hasilnya yg dapat digunakan ketika mencari dengan menggunakan fitur-fitur Google. Kita lihat yuk!

1. Gunakan Google sebagai kalkulator.Google telah memiliki built-in calculator, dengan memasukkan

Thursday, December 23, 2010

3 Cara Membuat Artikel Blog Dalam 10 Menit


Mungkin sobat tidak percaya setelah membaca judul dari posting ini. Masa sih membuat artikel blog hanya dalam waktu 10 menit? Tapi saya akan berusaha sekuat tenaga hingga bisa meyakinkan 100 persen dengan 3 cara berbeda berikut ini:
1. Cari artikel-artikel blog mancanegara atau news terbaru, pilih artikel yg menurut sobat menarik banyak pembaca. Tidak perlu membaca isinya karena itu akan

Wednesday, December 22, 2010

Deja Vu: Mimpi Atau Kenyataan ya?

Sepertinya kata deja vu sudah tidak begitu asing bagi telinga kita. Bahkan kita tidak jarang membicarakan fenomena ini dengan teman-teman kita. Suatu ketika, dalam suatu kesempatan, mungkin kita atau salah satu dari teman kita nyeletuk, "Eh, tau gak, rasanya kok aku kaya udah pernah ngalamin ini ya sebelumnya. Persis banget loh! Aku kaya udah pernah duduk persis di kursi ini, kamu di depanku,,dan

Monday, December 20, 2010

8 Alasan Mengapa Kita Harus Punya Account Facebook

(Artikel ini dibuat berdasarkan pengalaman pribadi, maksudnya pengalaman orang bernama lengkap Pribadi Sekali. Enjoy!)
Facebook menjadi sebuah account wajib dipunyai? Kenapa enggak? Berikut setidaknya 8 alasan penguat mengapa sobat Blogger semua harus punya account Facebook. Tentunya selain buat sharing Artikel n Blog yah. Hehe, selamat menikmati.

1.   Gratis. Kata ini selalu berada di rating

Sunday, December 19, 2010

9 Fakta Unik & Menarik dalam Dunia Sepakbola

Berikut adalah fakta-fakta menarik. unik, sekaligus lucu dari dunia sepak bola. Sebenarnya ada banyak lagi, tetapi kalo dimasukkkan di dalam list tidak akan selesai dan terus bertambah. Trivia di bawah ini adalah sebagian kecil dari banyak item yg saya kumpulkan dari sumber-sumber mancanegara. Semoga tidak repost (hehe, kaya bahasa forum aja. :D ). Selamat menikmati!
1. Tayangan sepakbola pertama

Saturday, December 18, 2010

9 Fakta Tentang Kandungan Buah Anggur dan Manfaatnya


JIKA anda adalah orang yang sangat memperhatikan kesehatan, maka mengetahui nilai kandungan gizi buah anggur sangatlah penting. Selain memiliki rasa manis dan segar, anggur mengandung banyak vitamin, mineral, & antioksidan. Berikut beberapa fakta buah anggur yg mungkin belum banyak diketahui:

Anggur memiliki banyak kandungan antioksidan seperti antosianin, flavonol, geraniol, linalol, nerol dan

Thursday, December 16, 2010

BidVertiser: Cara Mudah Dapat Uang dari Blog/Web




Membuat blog kita menjadi ladang uang memang gampang-gampang susah. Program PPC (Paid Per Click) memang bisa dibilang sebagai program paling gampang sebagai alat untuk mencari uang . Yang paling terkenal adalah Google Adsense. Namun program satu ini emang menggemaskan, karena tidak gampang untuk mendapatkan approve (atau istilahnya ijin) dari Google untuk menjadi salah satu Publisher (baca:

Monday, December 13, 2010

Motivasi: Menyusun & Merangkai Langkah Masa Depan

Setiap pribadi adalah unik. Setiap pribadi adalah menarik. Bahkan ketika kita melihat diri kita sebagai jiwa yang lelah, masih ada celah pemantik: hati yang selalu bersenandung dalam perih yang menggigit.

Semua ada setapaknya, dengan liku yang tak berbatas, dengan lebar yang tak  terukur, dengan lubang yang tak terduga.
Namun pasti ada penunjuknya.

Jiwa yang lelah bukan berarti jiwa yang sakit.

Friday, December 10, 2010

Cara Memasang Meta Tags di Blogger/Blogspot

Meta tag berfungsi untuk memberikan informasi kepada search engine mengenai gambaran dan isi suatu blog/website. Blogspot/Blogger dengan template bawaan/official biasanya belum memiliki meta tag ini, oleh karena itu, untuk mengoptimalkan pencarian di search engine (SEO), meta tag perlu ditambahkan.

Meta Tag Description
Meta tag description digunakan untuk memberikan gambaran umum mengenai isi

Cara Memasang / Meletakkan Widget Berdampingan

Banyak dari kita para blogger  yang ingin widget kita terpasang dengan baik, tidak memakan tempat terlalu panjang, sehingga enak dilihat dan terkesan rapi. Salah satu caranya adalah dengan membuat susunan widget tersebut secara berdampingan.
Secara singkat kita bisa menyusun widget berdampingan dengan memasang kode HTML tabel.Berikut ini kodenya:

kode widgetkode widget

Thursday, December 9, 2010

Cara Membuat Read More/Baca Selanjutnya di Blogger dan Wordpress

Suatu posting utuh yang memakan tempat terlalu panjang di halaman utama terkadang membuat pengunjung merasa tidak sabar. Padahal mereka ingin segera melihat daftar posting yang lain di bawahnya. Pengunjung tidak mau tahu tentang hal ini, walaupun mungkin di sidebar halaman tersebut terdapat ruang navigasi untuk daftar posting, kategori, dan lain-lain yang bisa membawa pengunjung ke judul posting

Saturday, December 4, 2010

List Pencuri Konten Buka-Rahasia.Blogspot.com






Post ini dintensikan sebagai bagian dari daftar lengkap blog-blog yang memuat artikel-artikel buka-rahasia.blogspot.com tanpa memberikan linkback / tidak me-linkback dengan benar. Apapun tujuan dan alasannya, memuat dan mengakui karya orang lain adalah pelanggaran hukum dan norma. Secara etis, blogging ditujukan untuk menyampaikan kreativitas menulis. Saya sangat memerangi copas tanpa link

Tuesday, November 30, 2010

Brad Pitt

William Bradley "Brad" Pitt (lahir 18 Desember 1963) adalah seorang aktor Amerika dan produser film. Pitt telah menerima dua nominasi Academy Award dan empat Golden Globe Award nominasi, memenangkan satu. Dia telah digambarkan sebagai salah satu orang di dunia yang paling menarik, label yang ia telah mendapat perhatian besar media.

Pitt memulai karir aktingnya dengan penampilan tamu televisi, termasuk peran pada sabun CBS prime-time opera Dallas pada tahun 1987. Dia kemudian mendapat pengakuan sebagai hitchhiker koboi yang menggoda karakter Geena Davis dalam film Thelma 1991 jalan & Louise. peran pertama Pitt terkemuka dalam produksi besar-anggaran datang dengan A River Runs Melalui Ini (1992) dan Wawancara dengan Vampire (1994). Ia telah dilemparkan berlawanan Anthony Hopkins di 1994 Legends drama Kejatuhan, yang pertama yang dia nominasi Golden Globe. Pada tahun 1995 dia memberikan penampilan kritis diakui dalam thriller kejahatan Tujuh dan film fiksi ilmiah 12 Monkeys, yang terakhir mengamankan dia Golden Globe Award untuk Aktor Pendukung Terbaik dan nominasi Academy Award. Empat tahun kemudian, pada tahun 1999, Pitt membintangi kultus hit Fight Club. Dia kemudian membintangi hit internasional utama sebagai Rusty Ryan di Ocean's Eleven (2001) serta sekuel, Ocean's Twelve (2004) dan Ocean's Thirteen (2007). sukses terbesar Nya komersial telah Troy (2004) dan Mr & Mrs Smith (2005). Pitt menerima nominasi Academy Award kedua untuk kinerja judul perannya dalam film 2008 Kasus Penasaran Benjamin Button.

Setelah hubungan profil tinggi dengan aktris Gwyneth Paltrow, Pitt menikah dengan aktris Jennifer Aniston selama lima tahun. Pitt saat ini tinggal dengan aktris Angelina Jolie dalam suatu hubungan yang telah dihasilkan publikasi yang luas. [4] Ia dan Jolie memiliki enam anak-Maddox, Zahara, Pax, Shiloh, Knox, dan Vivienne. Sejak awal hubungannya dengan Jolie, ia telah menjadi semakin terlibat dalam masalah-masalah sosial baik di Amerika Serikat dan internasional. Pitt memiliki sebuah perusahaan produksi bernama Plan B Entertainment, yang produksi termasuk pemenang Academy Award 2007 Best Picture, The Departed.

Kehidupan awal

Anak Jane Etta (Hillhouse née), seorang konselor sekolah tinggi, dan William Alvin Pitt, seorang pemilik perusahaan truk, Pitt lahir di Shawnee, Oklahoma. Seiring dengan saudaranya Doug (lahir 1966) dan Julie Neal (lahir 1969), ia dibesarkan di Springfield, Missouri, di mana keluarganya pindah segera setelah kelahirannya. Ia dibesarkan sebagai seorang Baptis konservatif.

Pitt dihadiri Kickapoo High School, dimana ia menjadi anggota tenis, golf dan tim renang. Dia berpartisipasi dalam sekolah Key dan klub Forensik, dalam perdebatan sekolah, dan di musikal. Setelah lulus dari sekolah tinggi, Pitt terdaftar di Universitas Missouri pada tahun 1982, jurusan jurnalistik, dengan fokus pada iklan. Sebagai anggota persaudaraan Chi Sigma, ia bertindak dalam menunjukkan beberapa persaudaraan. Seperti mendekati kelulusan, Pitt melihat teman-temannya mendapatkan pekerjaan tapi tidak merasa siap untuk menetap dirinya sendiri. Dia mencintai film-"sebuah portal ke dunia yang berbeda bagi saya"-dan, karena film tidak dibuat di Missouri, dia memutuskan dia akan pergi ke mana mereka dibuat. Dua minggu sebelum mendapatkan gelar itu, Pitt meninggalkan universitas dan pindah ke Los Angeles di mana ia mengambil pelajaran akting dan bekerja serabutan.

Thursday, November 4, 2010

tes

tes

Thursday, October 28, 2010

Florida Pendidikan: Keterlibatan Masyarakat

Florida Pendidikan: Keterlibatan Masyarakat
Ini jauh lebih mudah diucapkan daripada dilakukan. Salah satu penderitaan yang paling sulit dan berbahaya untuk masyarakat kita adalah sikap apatis. Apatis dalam politik telah terpolarisasi kita ke titik bergerak mundur. Apatis di masyarakat kita menghalangi kita dari menikmati sumber daya yang melekat pada lingkungan kita. Aku telah lama berkata ketika kita memecahkan masalah apatis keriput politik akan hilang. Kebijakan Pendidikan adalah politik dalam pemahaman yang paling kontemporer. Hal ini penuh dengan kepentingan-kepentingan khusus dan mencekik birokrasi memegang pada kekuasaan. Salah satu pencegah terbesar untuk bisnis terlibat dengan upaya-upaya pendidikan lokal adalah pepatah lama bahwa "Tidak ada perbuatan baik pergi tanpa hukuman." Melangkah untuk membantu keluar dapat membuka konsekuensi tak terduga dan kewajiban. Hambatan besar lainnya untuk individu terlibat adalah kurangnya komunikasi dan penerimaan masukan dari masyarakat dan ide. Mungkin praktek yang paling memecah belah dan off-menempatkan adalah pengkondisian kita bahwa pendidikan umum adalah satu-satunya permainan di kota. Kejadian alam adalah membagi orang-orang yang pra-dibuang menjadi aktif dan terlibat dalam beberapa kecil bersaing, bukan kelompok yang bekerja sama. Dalam skenario pasar sepenuhnya ini publik pendidikan akan lebih baik, tetapi melibatkan ke dalam campuran melarang pendekatan pasar. Pemerintah bukan bisnis dan tidak selalu harus berlangganan dengan kebiasaan yang sama atau praktek. Untuk pendidikan publik yang wajib kita perlu berpikir lebih bermanfaat dan berusaha untuk mencapai jumlah terbesar baik untuk jumlah terbesar orang. Ini berarti kita perlu membuat sekutu bukan musuh peluang sekolah umum dan swasta.
Dengan asumsi kita memecahkan beberapa masalah komunikasi menunjuk dalam Bagian II, menginformasikan masyarakat harus soal proses dan PR. Pekerjaan sebenarnya adalah menyediakan kolaborasi terbuka untuk benar-benar mencapai tujuan menyediakan kualitas yang lebih tinggi belajar siswa kami.
Salah satu bidang yang saya telah berkembang untuk menyadari bahwa aku relatif tidak menyadari atau kurang informasi in home schooling. Ini pseudo publik / arena pendidikan swasta adalah salah satu yang telah menerima banyak kritik dan sedikit penghargaan untuk kegiatan dan program yang menyertainya. sekolah Home cepat menjadi preferensi ekonomi tersebut dirasa kurang berkualitas di sekolah umum. Salah satu mitos yang saya menempel dengan kualitas yang bersangkutan dan standar atau akuntabilitas. Lalu aku melihat perbandingan daerah Orange dan menyadari bahwa orang yang melakukan hal ini karena takut untuk masa depan anak-anak mereka. Mereka (orang tua) sudah mulai berpikir kooperatif bukan individual. Cari guru yang keluar dari bekerja di sebuah ekonomi yang buruk, mendapatkan kelompok kecil bersama dan tiba-tiba Anda memiliki win-win. Seorang guru adalah membuat uang dan kelompok-kelompok kecil anak-anak mendapatkan perhatian terfokus.
Sekolah swasta dan sekolah sifon rumah dari banyak tanggung jawab dari sistem pendidikan publik. Mengapa seperti permusuhan antara tiga kelompok tumbuh ke titik yang mengingatkan saya tentang politik partisan? Jawabannya tentu bukanlah hal baru. Ini reoccurs dengan hampir setiap arena kebijakan - uang.
Menyadari bahwa kita tidak pernah akan mengeluarkan uang sebagai jawaban universal untuk semua masalah dan solusi untuk politik, kita harus memanfaatkan itu sebagai konstan dan membuat alat bukan kendala.
Uang, sama seperti saat ini beban kita dapat memanfaatkan sebagai alat menabung. Ini bisa menjadi konstan yang membawa masyarakat kembali bersama dengan fokus umum pada memberikan pendidikan yang berarti bagi masa depan kita. Memanfaatkan uang dari komunitas bisnis swasta melalui insentif untuk membantu menyamakan perbedaan yang dirasakan antara sekolah negeri, swasta, dan rumah dan kompetisi bisa digeser dari menemukan uang untuk mencari prestasi akademik. Kreatif interaksi / persaingan antara entitas pendidikan yang berbeda dapat membuat acara komunitas yang menghasilkan kemungkinan iklan yang mendorong bisnis untuk ingin / perlu dilibatkan. Komunitas debat, otak mangkuk, ejaan lebah, dll disponsori oleh bisnis lokal dan diikuti oleh rumah sekolah swasta vs vs anak publik benar-benar bisa membantu dengan sikap apatis politik dan menciptakan insentif ekonomi bagi keterlibatan.
Voucher atau sistem serupa harus dipertahankan untuk memungkinkan untuk pilihan yang wajar tidak didasarkan pada ketersediaan ekonomi. Individu yang memilih untuk menghabiskan biaya lembaga swasta harus menerima beberapa istirahat yang layak atas pajak properti bahwa sekolah dana. undian tersebut harus digunakan untuk apa itu awalnya dijual kepada publik sebagai - sumber pendanaan untuk pendidikan tidak pernah berakhir. Bisnis harus lebih diperbolehkan dan didorong untuk terlibat dengan sponsor kebutuhan pendidikan untuk semua jenis mahasiswa. Hidup berdampingan dengan sumber-sumber alternatif pendidikan untuk meringankan beban sekolah umum adalah pendekatan akal alam umum dan menciptakan lebih banyak kesempatan atau jalan bagi keterlibatan masyarakat dalam keseluruhan pendidikan publik kita.

Apakah Ide Favorite Anda Untuk Meningkatkan Sekolah Umum?


Saya menulis di banyak situs. Pada beberapa dari mereka, orang tidak melihat ada masalah dengan pendidikan. Hebatnya. Di situs lain, di ekstrem lain, orang benar-benar putus asa: sekolah-sekolah umum adalah jelek dan akan selalu seperti itu.
Sementara saya sendiri, aku di tengah. Saya melihat banyak masalah tapi aku berusaha mencari cara untuk memperbaikinya. Sekarang, semua ahli sepakat bahwa pemilihan umum November akan menyebabkan perubahan besar di Kongres. Saya mendorong orang untuk mulai berpikir sekarang tentang jenis perubahan yang mereka ingin mendukung.


Berikut adalah Delapan Besar saya proposal pendidikan (dari sebuah artikel yang baru saja dipublikasikan):


1) Mendorong dan memperkuat sekolah piagam, voucher, homeschooling, dan segala jenis sekolah swasta, karena keragaman dan persaingan adalah cara yang pasti untuk mengalami peningkatan.


2) Semua guru harus besar dalam mata pelajaran yang mereka ajarkan. Sama seperti perawat memiliki gelar dalam Keperawatan, guru biologi harus memiliki derajat di Biologi. (Saat ini banyak guru tidak siap diminta untuk mengajar mata pelajaran mereka tahu sedikit tentang. Konyol.)


3) Mendukung credentialing jalur cepat alternatif. Jika cerdas, orang yang dididik ingin meninggalkan bidang lain untuk menjadi guru, semua benar-benar mereka butuhkan adalah beberapa bulan pelatihan di kelas. Ambil orang-orang ini dan menempatkan mereka untuk bekerja sesegera mungkin.


4) Membuat sekolah yang aman dan aman. papan Sekolah dan kepala sekolah harus bertanggung jawab untuk menghilangkan kekerasan dari sekolah. (Ada kekerasan jauh lebih di sekolah umum daripada kebanyakan orang menyadari, dan tampaknya akan diam-diam diterima Zero-toleransi tampaknya merupakan cara sinis untuk mengalihkan perhatian orang dari masalah sebenarnya, yang merupakan anak-anak melakukan tindakan yang dewasa akan dipenjara untuk. Sebuah pil dalam sebuah tas. tidak masalah. Assault dan baterai adalah masalah. cedera disengaja fisik adalah masalah.)


5) Guru tidak harus diperlukan untuk bergabung dengan serikat buruh. Kekuatan NEA adalah masalah utama bagi reformasi. serikat ini menggunakan iuran diberlakukan untuk memilih sekutu politik, hampir selalu Demokrat. (Aktivitas gencarnya politik yang NEA harus berada mengekang, terutama jika iuran ditegakkan, karena banyak guru yang membayar untuk politik mereka menentang. Bagaimana yang dapat hukum?)


6) Mencabut, membatalkan, atau skala Race kembali ke Atas. Ini selalu sebuah aksi oleh pemerintah federal untuk memaksakan kehendaknya pada pendidikan lokal. Kami ingin pergi persis arah yang berlawanan. Tidak ada disebutkan dalam Konstitusi peran federal dalam pendidikan. Negara-negara harus didorong untuk berinovasi dan bersaing satu sama lain, tidak tunduk kepada yang berpura-pura masuk akal yang telah melakukan semua kerusakan sejauh ini.


7) Potong Departemen Pendidikan setengahnya. Dan kemudian melakukannya lagi. Hal ini seharusnya tidak pernah dibuat (itu adalah hadiah membayar-kembali dari Demokrat ke NEA). Demikian pula, terbelah dua peran sekolah pendidikan. Tempat-tempat ini memakan waktu dua tahun untuk memberikan dua bulan senilai informasi.


8) Cobalah untuk membongkar semua sophistries dan gimmicks diperkenalkan oleh pendidik progresif dalam 100 tahun terakhir, misalnya, Sight-Kata, New Matematika / Reformasi Matematika, Konstruktivisme, Self-Esteem, Multikulturalisme, ketidakjelasan jenis apapun, Kelompok Belajar, dll Sebaliknya,. harus ada penekanan pada pengetahuan dasar diperbaharui dan keterampilan dasar, dengan penguasaan kedua.


Setidaknya, di sini adalah daftar untuk menembak untuk. Misalkan bahkan setengah dari barang-barang menjadi nyata. Setiap empat. Kekuatan Pembentukan Pendidikan akan jauh berkurang. Kami akan melihat peningkatan yang nyata. Tetapi langkah pertama adalah jauh lebih terlibat publik.

Strategi membaca pemahaman yang bekerja: Pengankeran visualisasi

Strategi membaca pemahaman yang bekerja: Pengankeran visualisasi
Beberapa anak mengalami masalah dengan pemahaman bacaan. Ada banyak alasan mereka mengalami kesulitan, namun salah satu penyebab utama dari masalah pemahaman membaca adalah bahwa siswa tidak membuat gambar hidup seperti yang mereka baca.
Dalam praktek terapi pendidikan saya, saya sering mendengarkan siswa membaca. Beberapa siswa mengalami kesulitan dengan pengakuan kata, tapi banyak yang tidak. Ketika anak Anda mengalami kesulitan sedikit atau tidak terdengar keluar kata-kata dalam bagian ini, tetapi masih memiliki kesulitan pemahaman, masalahnya mungkin bahwa ia tidak terampil dengan citra visual. Dan bahkan jika anak Anda tidak mengalami kesulitan terdengar kata-kata, ia masih mungkin mengalami kesulitan dengan pemahaman juga.
Para peneliti telah memperhatikan bahwa siswa yang tidak mahir membuat gambar dalam pikiran mereka dari bahan yang mereka dengar atau membaca karena mereka tahun lalu. Mungkin ledakan citra visual di sekitar kita memiliki banyak hubungannya dengan itu. Anak-anak "makan" citra visual dari televisi, film, majalah, dan billboard. Mereka mungkin tidak mendapatkan sebagai praktik banyak dalam menghasilkan gambar mereka sendiri.
Visualisasi digunakan oleh atlet top dan artis sebagai alat yang efektif untuk hasil yang positif. Penelitian telah menunjukkan bahwa atlet yang melakukan olahraga mereka hanya "di lapangan" tidak mencapai tingkat keberhasilan yang sama seperti orang-orang yang, selain berlatih "di lapangan" juga latihan olahraga mereka "di pikiran mereka."
Otak sangat mahir dalam menggunakan informasi visual. Bahkan, daerah otak yang lebih dikhususkan untuk visi daripada arti yang lainnya. Otak juga sangat baik dalam menggunakan informasi spasial. Kemampuan ini telah turun kepada kita melalui ribuan tahun sebagai mekanisme bertahan hidup. Kami adalah pemikir visual dan spasial sangat mahir.
The "visualisasi anchoring" strategi mengajarkan siswa untuk membuat gambar visual, lalu untuk "jangkar" mereka ke sebuah titik tertentu di dalam ruangan. Apa yang begitu menakjubkan tentang teknik ini adalah bahwa siswa menggunakan dua kemampuan bawaan, visi dan pemahaman spasial, dan strategi yang dapat digunakan ketika siswa terlibat dalam diskusi kelas, kuliah, atau membaca independen untuk secara signifikan meningkatkan kemampuan visualisasi siswa dan pemahaman membaca.
Berikut adalah cara "visualisasi penahan" bekerja teknik:
Sebagai siswa mendengarkan atau membaca, mereka menggunakan kemampuan visualisasi mereka untuk menciptakan "gambar" (Saya menyebutnya "film pikiran") dari informasi tersebut. Gambar-gambar ini harus mencakup detail kaya karena gambar yang lebih hidup akan dikenang lebih baik.
Mahasiswa mengarahkan perhatian nya untuk suatu tempat tertentu di dalam ruangan, misalnya, pintu, papan tulis, atau gambar di dinding.
spot tersebut sekarang telah menjadi tempat untuk jangkar visualisasi dibuat saat membaca atau mendiskusikan isi dari cerita atau buku teks. spot adalah tempat penyimpanan visual dan spasial yang terkait dengan bagian cerita yang perlu diingat.
Untuk mengingat fakta penting dari cerita, hanya memiliki tampilan mahasiswa di tempat yang jangkar informasi.
Menerapkan "visualisasi anchoring" teknik
Karena akan segera Halloween, mari kita terapkan teknik ini untuk cerita, "Little Red Riding Hood." Walaupun ini adalah cerita di tingkat sekolah dasar, teknik bekerja untuk informasi, pada setiap tingkat kecanggihan.
Cerita dimulai sebagai Little Red Riding Hood diminta oleh ibunya untuk mengambil makanan kepada neneknya, yang mencintai Little Red Riding Hood begitu banyak ia telah diberi jubah merahnya yang indah dengan tudung.
Untuk bagian cerita, mahasiswa dapat memilih tempat di dalam ruangan, katakanlah TV. Ketika mendiskusikan atau membaca bagian dari cerita, memiliki anak Anda lihat di TV set dan menciptakan gambar hidup tentang seorang gadis kecil. Tanyakan pertanyaan seperti: berapa umur dia, apa warna rambutnya, berapa lama adalah jubah, apakah ia memiliki tudung ke atas di kepalanya atau tidak, apa warna matanya, apa yang dia akan membawa makanan, apa bentuknya wadah ... dll Maksud dari pertanyaan ini adalah untuk mengajarkan anak Anda bagaimana membuat gambar rinci.
Untuk bagian selanjutnya dari cerita, memiliki anak Anda memilih lokasi yang lain, seperti meja, saat Anda membaca atau mendiskusikan bagian berikutnya dari cerita dan mendorong anak Anda untuk membuat gambar hidup dengan menggunakan pertanyaan-pertanyaan untuk mendapatkan informasi yang akan datang untuk hidup .
Dalam contoh kita, teknik ini diaplikasikan ke cerita tingkat SD, terutama karena cerita Little Red Riding Hood yang terkenal. Tapi seperti yang saya sebutkan, ia juga bekerja untuk sekolah menengah dan konten sekolah tinggi.
Saya telah menggunakan pendekatan ini untuk mengajar anak-anak tentang DNA, alur cerita dalam Romeo dan Juliet, dan materi sekolah tingkat tinggi. Ini adalah pendekatan yang bekerja pada konten apapun, untuk pelajar dari segala usia, karena menggunakan konsep lokasi dalam ruang dikombinasikan dengan masukan visual, citra visual, dan bahasa, sehingga teknik multi-indera. Dan teknik multi-indera bekerja lebih baik karena mereka terlibat lebih dari satu bagian dari otak.
Apa karakteristik dari "gambar hidup"?
Gunakan pertanyaan untuk membantu anak Anda membuat gambar kenangan. Apa yang membuat gambar kenangan? Pertama dan terutama-gambar harus merangsang emosi (memikirkan orang menangis memegang anak pincang). Kualitas lain yang diperlukan adalah bahwa gambar yang tidak biasa (coba anjing biru). Dorong anak Anda untuk memasukkan aspek-aspek lain dari citra kenangan: warna, detail dan terutama untuk anak-anak dari segala usia-adalah gambar kotor! Ya, Aku berkata kotor (memikirkan sandwich ingus). Faktor kotor sangat ampuh untuk memori!

Paling Esensial Faktor dalam Parenting Siswa dengan ADD dan ADHD?


Beberapa orang akan menjawab sesuatu seperti "kemampuan untuk tetap tenang," atau "menyediakan struktur yang tepat," atau "menjaga diri sehat dan baik beristirahat."

 
Meskipun ini penting bagi keberhasilan jangka panjang dalam membesarkan anak dengan ADD atau ADHD, sifat orangtua yang paling penting adalah kepercayaan.

 
Seorang anak dengan cacat apa pun memiliki potensi untuk tumbuh dan berkembang melampaui segala harapan bahwa orang dewasa di dalam palka kehidupannya saat baginya, tetapi hanya jika ia sendiri percaya masa depannya. Tanpa keyakinan, ia terbatas pada keuntungan sederhana yang terbaik.

 
Anak-anak yang percaya diri dan hasil mereka berkomitmen dalam upaya mereka. Kita semua tahu dari pengalaman bahwa hal-hal kami berkomitmen untuk tidak hanya lebih mudah bagi kita, mereka adalah hal yang kita tetap dengan sampai kita menyelesaikan mereka.

 
Pesan Anda mengirimkan anak Anda mempengaruhi tingkat nya komitmen melalui keyakinan tentang siapa dia dan apa yang dia bisa capai

 
Pikirkan kembali ke waktu dalam hidup Anda sebagai orang dewasa ketika hal-hal yang sulit untuk Anda. Ini mungkin waktu yang sangat menantang di tempat kerja, krisis kesehatan, kesulitan dalam suatu hubungan atau kemunduran keuangan.
Sekarang bahwa Anda memiliki contoh bahwa dalam pikiran, pikirkan tentang orang-orang yang berinteraksi dengan selama waktu stres. Apakah Anda merasa dikritik ... dinilai ... atau apakah Anda merasa penerimaan dan kesediaan untuk bersabar saat Anda menangani tantangan?
Sudah jelas bahwa jika Anda merasa pesan-pesan negatif dari orang lain, itu berhasil melawan Anda. Anda mungkin telah membuat kesalahan ... Anda mungkin telah kehilangan kesabaran Anda ... Anda bahkan mungkin sudah menyerah.
Orang dewasa memiliki strategi menghadapi jauh lebih banyak daripada anak-anak. Jika Anda, sebagai orang dewasa, dipengaruhi oleh pesan-pesan negatif orang lain, berpikir tentang apa yang seperti anak sendiri.

 
Anak Anda menjunjung Anda. Anak Anda tidak memiliki kemampuan untuk memisahkan pesan orangtua Anda dari rasa nya harga diri. Anak-anak mendapatkan arti dari pesan orangtua dipelintir dalam pikiran mereka. Karena anak-anak melihat kegagalan mereka lebih besar daripada mereka melihat keberhasilan mereka, dan karena mereka percaya bahwa kegagalan adalah tanda ketidaksempurnaan mereka, mereka percaya bahwa ketika mereka mengecewakan orang tua mereka, orang tua mereka tidak suka atau ingin mereka.

 
Mengasuh anak-anak dengan kebutuhan khusus mensyaratkan bahwa orang tua memiliki sistem kepercayaan yang berorientasi sukses.

 
Sebuah sistem kepercayaan berorientasi sukses didasarkan pada pengertian bahwa pikiran hari ini hasil bahan bakar besok. Orang tua yang menghargai bahwa keberhasilan anak mereka didasarkan pada sebuah "bisa-melakukan" sikap tahu bagaimana membina ketahanan dan ketekunan dalam anak-anak mereka.

 
Strategi untuk mengembangkan sistem kepercayaan berorientasi pada keberhasilan:

 

    
* Anda mengangkat anak Anda dari posisi menyukai diri Anda sendiri. Berkomitmen untuk mengembangkan dan mempertahankan, kuat positif citra diri. Jadilah pada quest untuk pengembangan pribadi.
    
* Jadilah berkomitmen untuk perubahan positif dalam dinamika keluarga. Waspada untuk mengidentifikasi dan berkomitmen untuk memberantas pola pengasuhan maladaptif. Mulailah melihat diri Anda sebagai mentor anak Anda, bukan bos anak Anda.
    
* Lihat kehidupan anak Anda dalam hal positif dan goal-directed. Membingkai makna genetika untuk memahami betapa sedikit adalah "diatur dalam batu." Memahami bahwa individu penyandang cacat mampu mencapai dan menjadi lebih dari siapa pun dapat membayangkan atau percaya! Berkomitmen untuk berfokus pada apa yang akan, dan tidak untuk memberikan penekanan yang berlebihan terhadap apa yang saat ini.

 
Jadilah nyaman dengan ekspresi bebas anak Anda. Jangan pernah, tidak pernah rencana kehidupan anak Anda sesuai dengan kebutuhan anda atau memenuhi keinginan Anda. Percaya dalam mimpi anak Anda, bukan impian Anda sendiri untuk anak Anda. Ajarkan anak Anda untuk memimpin hidupnya dengan tujuan dan kejelasan.

Membesarkan anak dengan kebutuhan khusus menarik keluar dari Anda kekuasaan, kejelasan, dan koneksi dengan tujuan hidup Anda, dan koneksi dengan pengetahuan dan kemampuan untuk membimbing hidup Anda dengan cara yang lebih bertujuan. Jika anda berjuang dalam satu atau lebih bidang hubungan Anda dengan anak Anda, saya menyarankan cara terbaik bagi Anda untuk memperbaiki situasi ini adalah untuk mendedikasikan kembali diri Anda untuk percaya 100% pada kemampuan anak Anda dan kemauan untuk berkembang melebihi harapan Anda paling liar.

Apakah Anda khawatir tentang mengobati anak Anda dengan ADD atau ADHD?


0 komentar
Banyak mahasiswa saya bekerja dengan memiliki ADD atau ADHD (sering disebut hanya sebagai ADHD), dan aku sering mendengar dari orang tua bahwa mereka prihatin tentang membuat keputusan untuk memberikan pengobatan anak mereka. Orang tua baru-baru ini meminta saya untuk menyatakan pendapat saya berobat anak-anak dengan ADD dan ADHD.
Anak-anak dengan ADHD adalah penderitaan; beberapa menderita cukup banyak. Salah satu cara melihat ADHD adalah bahwa hal itu kesulitan dengan mengelola berbagai aspek adalah "membayar perhatian." Perhatian bukan masalah, sederhana mudah didefinisikan untuk berfokus pada satu hal. Perhatian adalah manajemen atau orkestrasi dari informasi yang diterima oleh indra, menafsirkan informasi ini, dan menanggapi informasi ini.
Anak-anak dengan ADHD sering merasa sulit untuk mendapatkan tubuh mereka untuk bekerja sama dalam upaya mereka untuk "tetap fokus" dan tidak ada jumlah mengatakan "Anda perlu membayar perhatian" akan membantu. Untuk menggunakan analogi, mengatakan orang dengan penglihatan yang sangat buruk bahwa ia hanya perlu berusaha lebih keras untuk melihat dengan jelas tidak akan meyakinkan atau malu dia ke "mulai serius" dan memproduksi visi sempurna!
Metafora dari kacamata adalah satu yang besar untuk berpikir tentang penggunaan obat untuk anak dengan ADHD. Jika anak Anda rabun jauh atau rabun dekat, secara alami, Anda menyediakan sarana fisik yang diperlukan bagi dia untuk melihat dengan jelas, untuk berpartisipasi penuh dalam kehidupan dan untuk bergerak maju dalam memenuhi tujuannya.
Selama sekitar 80 hingga 90 persen dari anak-anak dengan ADHD, obat adalah setara dengan gelas. Dengan bantuan kacamata, seorang anak dengan visi miskin dapat melihat apa yang di sekelilingnya. Hal itu memberinya kesempatan untuk berinteraksi lebih penuh dengan kesempatan-lingkungan yang dia tidak miliki sebelum mengenakan kacamata.
Obat yang tepat, dalam dosis yang tepat menempatkan anak dalam posisi yang lebih baik untuk berinteraksi secara produktif dengan orang, persahabatan bentuk, belajar lebih berhasil, mengembangkan konsep diri yang kuat, dan lebih mudah mengembangkan potensi mereka sepenuhnya.
Mitos dan ketakutan tentang efek negatif dari obat-obatan
Saya setuju bahwa obat adalah bisnis yang serius dan saya tidak ingin anak apapun untuk menggunakan obat yang tidak tepat untuknya. Hanya saja tidak akan membantu, dan dapat memiliki efek samping negatif yang memberikan masalah-nya lebih.
Statistik menunjukkan bahwa 80 hingga 90 persen dari anak-anak dibantu oleh obat. Anak-anak yang mendapatkan obat yang tepat, dalam dosis yang tepat, dan yang secara teratur bekerja dengan seorang dokter terampil untuk melakukan penyesuaian terhadap pengobatan medis mereka sebagai kebutuhan mereka berubah, memiliki waktu yang jauh lebih mudah mengelola bidang kehidupan mereka yang menantang anak-anak dengan ADHD, seperti sebagai hubungan dan tugas sekolah. Apa bukti untuk kesimpulan ini?
Sebuah penelitian yang sangat terkenal bahwa Anda mungkin pernah mendengar tentang disebut MTA atau Multimodal Pengobatan Studi ADHD (MTA Study) adalah studi pengobatan ADHD terbesar yang pernah dilakukan. Sebanyak 597 anak dengan ADHD-Gabungan Tipe (yang berarti mereka memiliki gejala baik lalai dan hiperaktif-impulsif) secara acak ditugaskan untuk 1 dari 4 perlakuan.
Kondisi perlakuan adalah: manajemen pengobatan, modifikasi perilaku, manajemen pengobatan dan modifikasi perilaku, atau perawatan masyarakat.
Obat dan perawatan perilaku yang diberikan dalam studi MTA jauh lebih menyeluruh dari apa yang anak-anak biasanya menerima dalam pengaturan masyarakat.
Anak-anak menerima perawatan obat mengalami suatu proses menyeluruh untuk menentukan dosis optimum dan pengobatan untuk setiap anak, dan dimonitor dan penyesuaian yang dilakukan bila diperlukan.
Intervensi perilaku yang ketat juga. Ini termasuk lebih dari 25 sesi pelatihan orang tua, sebuah kamp musim panas intensif, dan dukungan luas yang diberikan di kelas anak-anak.
Sebaliknya, anak-anak dalam kondisi perawatan masyarakat menerima apa pun perlakuan orang tua memilih untuk mengejar bagi anak mereka dalam masyarakat. Meskipun hal ini pengobatan pengobatan termasuk dalam kebanyakan kasus, para peneliti MTA merasa perlakuan ini tidak intensif atau menyeluruh sebagai pengobatan medis yang diberikan kepada siswa dalam kondisi "medis".
Pola keseluruhan Hasil penelitian menunjukkan bahwa anak-anak yang menerima manajemen pengobatan intensif - baik sendiri atau dalam kombinasi dengan pengobatan perilaku - memiliki hasil positif lebih dari anak-anak yang menerima terapi perilaku saja atau perawatan masyarakat. Ada juga beberapa bukti bahwa anak-anak yang menerima kombinasi perlakuan lakukan lebih baik secara keseluruhan daripada anak-anak yang menerima perawatan obat saja. Ini berbicara dengan efektivitas obat dalam meningkatkan kehidupan anak-anak, dan juga menunjukkan bahwa menggunakan lebih dari satu pendekatan untuk mendukung anak-anak dengan ADHD adalah diperlukan untuk hasil terbaik.
Ada beberapa efek samping yang umum-obat yang Anda harus sadar.
Menemukan obat yang tepat dalam dosis yang tepat untuk anak Anda melibatkan trial and error. Anak Anda mungkin akan memiliki beberapa masalah permukaan sedangkan ia menyesuaikan diri dengan obat.
Masalah-masalah khas yang cenderung untuk datang untuk anak-anak adalah gangguan tidur, penurunan nafsu makan dan penurunan berat badan, impulsif ketika obat habis, lekas marah, dan penindasan kepribadian. obat bertindak lebih lama telah sangat mengurangi kemungkinan efek samping ini. Tentu, membawa masalah ini ke dokter Anda sehingga dapat dilakukan penyesuaian.
Bagaimana menemukan dokter terampil untuk anak Anda
Yang terbaik dokter benar-benar seperti orang! Tampak jelas, kan? Tapi bagaimana sering Anda pernah ke dokter yang tampak kesal karena ia harus bekerja hari itu? Intinya adalah, dokter adalah orang pertama, dan orang-orang peduli cukup mudah untuk spot, bahkan ketika mereka sedang mengalami hari yang buruk. Berikut ini beberapa tips untuk menemukan mereka:
Mereka menghabiskan waktu untuk mengenal anak Anda. Mereka mengenal kekuatan anak Anda, kelemahan dan tantangan. Mereka berusaha untuk memahami tantangan sekolah dan dinamika keluarga.
Mereka yang up-to-date tentang semua teori penelitian terbaru, dan obat-obatan. Para dokter menghabiskan banyak waktu tinggal dididik di kerajinan mereka. Menurut pendapat saya, salah satu petunjuk terbesar yang dokter yang up-to-date adalah bahwa mereka kadang mengatakan "Saya tidak tahu." Ini memberitahu saya bahwa mereka memperhatikan apa yang sebenarnya sedang terjadi di dalam bidang mereka, karena kita tidak ' t tahu segalanya belum. Dokter yang tidak pernah mengakui bahwa mereka tidak memiliki semua jawaban, bahkan jika Anda benar-benar mendorong pendapat, tidak nyaman berbagi kurangnya pengetahuan dan yang dapat menyebabkan masalah untuk anak Anda.
Mereka akan berbicara tentang jenis intervensi non-medis dengan Anda. Mereka akan mendorong Anda untuk mendapatkan jenis bantuan lain. Misalnya, mereka mungkin menyarankan perubahan pola makan, atau perilaku rencana atau konseling keluarga atau terapi pendidikan. Dengan kata lain, mereka benar-benar mengerti apa penelitian menunjukkan: intervensi medis plus non-medis adalah pendekatan jauh lebih efektif daripada baik intervensi medis maupun non-medis saja.
Saya sangat dapat merekomendasikan rekan saya, Dr Audrey Griesbach, yang praktek di Los Angeles. Dia adalah jenis dokter saya menjelaskan di atas. Dia bisa dihubungi di 310-996-8990.
Jika Anda tidak di Los Angeles, Anda harus berbicara dengan orang tua di daerah Anda. Dapatkan banyak pendapat dan kemudian telepon kantor dokter dan berbicara dengan staf. Tanyakan apakah mereka memiliki paket klien menyambut yang membahas pendekatan dokter untuk merawat ADHD. Jika kota Anda kecil dan Anda tidak memiliki dokter yang mengkhususkan diri dalam pengobatan ADHD, menggunakan kriteria di atas untuk mencari seorang praktisi yang adalah orang peduli, luas dan mendalam pengetahuan tentang anak-anak dan ADHD, dan yang menghabiskan waktu yang dibutuhkan untuk mencari dan menemukan jenis obat yang benar dan dosis yang memberikan anak Anda kesempatan untuk berada pada tingkat yang lebih bermain lapangan.
Jika anak Anda adalah salah satu 80-90 persen anak-anak dibantu oleh obat atau merupakan salah satu 10 hingga 20 persen untuk obat yang tidak menghasilkan hasil yang lebih baik, ada intervensi non-medis serta perilaku dan akademis lain yang dapat memberinya dukungan. Gunakan link di bawah ini untuk menyelidiki beberapa alternatif.
Good luck!

Pertama dan Terutama, Ajarkan Fakta



1 komentar

Salah satu perdebatan besar dalam pendidikan umum, pergi jauh-jauh kembali ke John Dewey, adalah seberapa banyak pengetahuan dasar yang harus diajarkan.

Sebenarnya ada saat anak-anak harus menghafal banyak informasi. Diperdebatkan, tren yang pergi juga untuk. Tapi sekarang kita sudah pindah semua jalan ke ekstrim yang berlawanan, ke titik di mana anak-anak tahu hampir tidak ada. Bahkan fakta yang paling mendasar dan diperlukan diizinkan masuk ke otak mereka. Anak-anak mencapai perguruan tinggi tidak tahu apa 6 x 8 adalah.

Aku menulis tentang masalah ini dari sudut yang berbeda, menunjukkan misalnya bahwa jika anak-anak hanya belajar satu fakta kecil kecil setiap hari, itu akan sekitar 200 setiap tahun, dan pada saat mereka mencapai kelas enam, mereka akan tahu lebih banyak daripada rata-rata lulus kuliah hari ini.

Pengajaran fakta bukan masalah besar. Masalahnya, Pembentukan Pendidikan telah menyatakan perang terhadap informasi dasar. Ini hanyalah tidak diajarkan, dan saya percaya ini merupakan kejahatan terhadap anak-anak. Otak kita didesain untuk menginginkan informasi baru.

Saya baru-baru berlari ke kutipan saya menempatkan di situs saya beberapa tahun yang lalu: "Fakta adalah pikiran apa tulang bagi tubuh." Saya tidak berpikir saya dapat memperbaiki itu. Tanpa fakta pikiran hanya bubur. Anak-anak sekolah akan kembali menjadi ubur-ubur dan kemudian merasa bangga ini.

Salah satu cara saya mencoba untuk menunjukan pekerjaan buruk yang banyak sekolah lakukan adalah untuk membuat tes mudah, dengan pertanyaan-pertanyaan seperti, awan terbuat dari apa, di mana adalah Jepang, dll tes tersebut adalah cara sederhana untuk mempermalukan anak-anak dalam menyadari betapa sedikit yang mereka ketahui . (Saya ingin mempermalukan Pembentukan Pendidikan - tetapi bahkan mungkin?)

terbaru saya mudah-tes hanya memiliki 10 pertanyaan dan merupakan bagian dari sebuah artikel berjudul "Apakah Mahasiswa Amerika Tahu Apa Pada Semua."

Bacaan yang menyenangkan, dan pada akhir ada link ke "20: Quizz itu," yang memiliki 100 pertanyaan mudah. (Perhatikan juga artikel memiliki tiga video: yang satu di sebelah kanan adalah tes lain yang mudah dengan 12 pertanyaan video kiri membuat kasus untuk pengetahuan dasar Yang di tengah menjelaskan mengapa otak menginginkan informasi baru...)

Juga, saya harus mengatakan bahwa saya bangga beberapa di telah menciptakan sebuah pepatah Latin baru untuk artikel ini: "cogito ergo sum Non non." Yang saya menerjemahkan: ". Saya tidak berpikir karena itu saya tidak ada" ini dimaksudkan sebagai julukan bagi orang-orang yang tidak tahu fakta-fakta. (Ya, "pepatah Latin baru" adalah sebuah oxymoron.)

 

Coda: Aku sekarang membaca sebuah buku oleh ED Hirsch di mana ia menyatakan:. "Wartawan Pendidikan jarang wawancara peneliti di departemen psikologi Jika mereka melakukannya, mereka akan belajar bahwa komunitas ilmiah mainstream memberikan kepercayaan sedikit banyak pengandaian psikologis komunitas pendidikan, seperti asumsi bahwa anak-anak dapat diajarkan umum berpikir kritis dan kemampuan memecahkan masalah. "Tidak, karena pikiran kebutuhan fakta terlebih dahulu, dan kemudian kita belajar untuk melakukan sesuatu dengan fakta-fakta.

Sunday, October 24, 2010

Abah Anom Suryalaya The founder of Pesantren Inabah rehab centers, Suryalaya

Abah Anom Suryalaya
The founder of Pesantren Inabah rehab centers, Suryalaya

Shohibulwafa Tajul Arifin Ahmad was the original name Abah Anom. Born January 1, 1915 at Suryalaya, Tarlac. He was the fifth son of Sheikh Muhammad Nur Abdullah bin Mubarok, or Abah Sepuh, founder of the Pesantren Suryalaya. A special boarding schools that taught mysticism Tariqat Qadiriyya Naqsabandiyah (TQN).


He entered the elementary school (Vervooleg school) in Ciamis, at the age of 8 years. Five years later went to the madrassas tsanawiyah in the same city. After tsanawiyah, then he studied the Islamic religion, more specifically at the various schools.

He was in and out of various boarding schools around the West Java such as, boarding school and boarding school Cicariang Jambudwipa in Cianjur for sciences and Ushuluddin tool. While in boarding school Cireungas, he also studied martial arts. His interest deepened to learn martial arts to Pesantren Citengah led by Haji Djunaedi famous expert "tools", martial arts champion and expert wisdom.

Passion for their studies, causing Abah Anom mastered various Islamic sciences at the relatively young age (18 years). Backed by the world's interest in boarding schools, has encouraged his father, who dedengkot Thoriqot Qadiriyah Naqsabandiyah (TQN) to teach him TQN dhikr. So he became vice talqin his father at the relatively young age.

Perhaps since then, he is more known as Abah Anom. He officially became Murshid (mentor) at the Islamic School TQN Sufism since 1950. A period which is susceptible to a variety of armed violence between various groups in society, especially among the DI / TII against the TNI.

"Sufism is not only a genuine product of Islam, but he has managed to return Muslims to the authenticity of religion in the period-specific period," said Abah Anom, the existence of Sufism in Islam.

Abah Anom understood mysticism, not mysticism which tends to ignore most of the shari'ah as prioritizing dhauq (taste). According to him, and pengamal Sufi tariqa must not leave the science or the science of fiqh shari'ah. In fact, he says again, science is the way to ma'rifat Shari'ah.

He was, as usual Sufi figure, do not want to be famous. "He was very difficult for an interview with journalist, because he did not want to be known people," said Ustadz Wahfiudin, mubaligh Jakarta who became one of his pupils.

Nevertheless, he is not a Sufi figure who fled to the forests and mountains, like the legend of the Sufi who often come to our ears. A life for himself, and accused the society as the enemy that prevents him from God Almighty. He is familiar with the various fields of life, ranging from agriculture to combat.

In the year 50-60 people's economic condition is very alarming. Abah Anom down as the pioneer of the economic empowerment of the people. He is active in building irrigation to regulate agriculture, the development also windmills for power generation.

Abah Anom's even made a sort of rice self-sufficiency program in the community of West Java to anticipate food crisis. This activity has forced the Minister of Social Welfare and Gen. A. Suprayogi H. Nasution to visit and review the activities were in the Pesantren Suryalaya.

Battlefield is not foreign territory for Abah Anom. In times of war for independence, along with Brig. Jend. Akil work together to restore security and order in its territory. When the rebellion erupted PKI (1965), he was with the santrinya conduct armed resistance.

It does not even stop there, Abah Anom make the program "spiritual rehabilitation" for the former PKI. No wonder, if Abah received various awards from the Bureau of Islamic Spiritual Kodam VI Siliwangi, Governor of West Java and other agencies.

Field education is also not spared from space activities. Starting from the establishment Tsanawiyah and Madrasah Madrasah 'Aliyah in 1977, until the establishment of Islamic Institute Latifah Mubarokiyah in 1986.

Complete their work in various fields of human life, was originated from his understanding of the meaning of ascetic. If most of the mystics ascetic opinion is to leave the world, impacting on the Muslim decline. So in the opinion of Abah Anom,

"PIETY is qasr al-'amal means, short of wishful thinking, not a lot of dreaming and be realistic. So the ascetic does not mean eating perfunctory and ragged clothes. "

Abah refer to the letter of An-Nur verse 37 is, "Men are not neglected by commercial and not (also) by the sale and purchase of remembering Allah and from establishing prayer, (of) paying the zakat. They are afraid of a day (on that day) the liver becomes shaken. "

So, according to him an ascetic is one who is able to control his / her wealth to be a servant, while he himself can be submissive to Allah alone. Or as stated by Sheikh Abdul Qadir Gilani,

"Dudukkanlah yourself with the worldly life, while your heart with the life hereafter, and rasamu together Rabbmu."

Inabah rehab centers

Alleviating human contempt of waste is not an easy matter. Abah Anom has a strong theoretical foundation to formulate methods of spiritual healing, it's all in the name of the school's own, Inabah rehab centers.

Abah Anom Inabah rehab centers are not just making a name for the pesantren, but more than that, he was the theoretical foundation for the freeing patients from psychiatric disorders because of its dependence on illicit drugs. In the eyes of Sufism, he is a name of spiritual rank (maqam), which must pass within a Sufi spiritual journey towards Allah SWT.

".. One of the results of muraqabatullah is al-Inabah rehab centers whose meaning back from sin leads to obedience to Allah because he felt embarrassed to 'see' God," said Abah which refers to the book of Al-Qulub Taharat.

In theory Inabah rehab centers, to put the faith in the heart, there's no other way except with dhikr laa ilaha ilallah, this way among TQN called talqin. Likewise in those treated mesikapi in pesantren Inabah rehab centers. They should be given 'sword' to repel enemies in their hearts, the sword is the recollection of God.

The people who were treated at Inabah rehab centers are treated like people affected by liver disease, who are trapped in difficulties, confusion and sadness. They have been neglected and misled the devil that can not afford anymore in His dhikr. Like people who do not have a weapon again face his enemies. As a result, a cure for them is the dhikr.

Prayer is one form of dhikr. In the view of Abah Anom, the patient was not able to pray because it is still in a drunken state (sukara), because it is the first step is to awaken them from a drunken state with bath junub. Moreover, the nature of the drunkard is ghadab (Caliban), which is an act syaithan made of fire. The medicine is nothing else but water.

So, in addition to dhikr and prayer, to heal the patients that used methods junub wudlu and bath. The combination of both methods still used it until now Abah Anom to treat the patients from the mildest to the most severe, and quite successfully. Evidence, branch Inabah rehab centers not only in Indonesia, Singapore stood a Malaysian branch and two branches. Not to mention the guests that flow from different continents such as Africa, Europe and America.

Voice of Hidayatullah, 1999

Laundry Manual 1998

Laundry Manual 1998
 
CONTENTS :
 
 
SECTION 1
 
THE CARE AND HANDLING OF LINEN
The Processing of Linen                                          1
Protective Clothing                                              5
Thermal Disinfection                                             6
 Safetex Bag System and Dissolvo Sacks                           7
Laundering of Kitchen Laundry                                     17
Laundering of Colour Coded cloths and mops                       18
The Care of Polycotton in the Laundry                            20
Checklist for Care and Handling of Linen                         22
SECTION 2
THE CLEANING OF THE LAUNDRY
Cleaning of the Laundry                                          1
Check list for Cleaning of Laundry                               6
SECTION 3
THE USE AND CARE OF LAUNDRY  EQUIPMENT
The Use and Care of Washing Machines                             1
The Use and Care of Hydro -Extractors                            3
The Use and Care of Tumble Dryers                                4
The Tumble Dryers - Drying Temperatures                          5
The Use and Care of Rotary Ironers                               6
The Use and Care of Hand Ironers                                 7
Checklist for the Use and Care of Laundry Equipment              8
 
 
SECTION 4
THE LAUNDERING AND CARE OF SOFT FURNISHING
The Laundering and Care of Duvet Quilts and Pillows              1
The Laundering and Care of Curtains                              3
The Laundering and Care of Reusable Bed Pads                     6
Cheecklist for the Laundering and Care of Soft Furnishing        7
SECTION 5                                                        Appendix
APPENDICES
Job Description for a  Laundry Assistant                          1
Social Services Departmental Procedure 33/93                     2
Mattress Protectors                                              3
Duvet and Pillow Protectors                                      4
 
Information on : Reusable Bedpads and Chair pads                 5
Information On Dissolvo SacK Stand                               6
Information on Laundry Bins/Bags                                 7
Products Used  in the Laundry                                     8
Information on Diversey Lever Laundry Products                   9
Information on Proctor and Gamble Laundry Products (Ariel)       10
Laundry Equipment Custom Plan Agreement for Labour and Materials 11
Information on Electrolux Washing Machine                        12
Information on Electrolux Tumble Dryers                          13
Information on Electrolux Rotary Ironers                         14
Washing Symbols                                                  15
Guidelines on Community Laundry                                  16
Examples of Weights of Various Items                              17
Risk Assessment for Laundry Staff                                18
 
 
 
 
                                   SECTION 1
 
 
                        THE CARE AND HANDLING OF LINEN
 
 
 THE PROCESSING OF LINEN
 
     SORTING
 
All laundry must be sorted into three main categories:
                        A = used
                        B = infected
                        C = heat labile
 
A.   USED/SOILED:
      This is all normally soiled laundry which may be washed by hand or
      machine in accordance with the care label.
 
     Rubber gloves must be worn.
 
 
 
B.   INFECTED:
      Any laundry which has been soiled by any body spillage or used by
      persons suffering from infection.
 
      Disposable gloves and plastic aprons must be worn.
 
      Solid matter e.g. faeces, vomit must be removed by:-
 
1.  Sluicing: where there is that facility
 
2.  Flushing down a toilet.
 
3.  Removing solid matter with paper towels and placing these in double
    plastic bags and putting into the dustbin or medical waste in/bag.
 
 
*  Most of our commercial washing machines do have sluicing facilities, but
  solid matter must be removed from items in sluice or toilet before being
  taken to the laundry in a safetex or dissolvo sack to be processed in a
  machine.
 
* The hospital programme must be used for all infected laundry. If the
  washing machine does not have this setting the hottest wash possible for
  the fabric should be used and sanisoft, bactericidal fabric conditioner
  added to the final rinse.
 
* Safetex bags/dissolvo sacks must be available for use with machines having
  a sluicing facility, or a cold rinse programme.
*
C.   HEAT LABILE CLOTHING
 
* This is clothing manufactured from fabrics which would be damaged by normal
  heat disinfection or by machine washing. e.g. thermal underwear, knitted
  polyester.
 
* These must be washed according to care label at temperatures below 40°C.
 
* These items cause concern if they become infected as bacteria will multiply
  on the fabrics. The Department of Health recommend the use of bleach to
  disinfect such items; however, this is not advisable as it damages the
  fibres.
 
*    A combined fabric conditioner and bacteria sanitiser called Sanisoft
     (Catalogue No. 598948) is now available to disinfect Heat labile items.
     Sanisoft replaces Divosan QC. Sanisoft has a lemon fragrance and will not
     damage fabrics. It is a fabric conditioner so must not be used on fabrics
     that are required to be absorbent e.g. reusable bed pads. The chemical is
     fed into the machine during the final rinse via the liquid dosing system.
 
 N.B. Sanisoft can only be used on washing machines with the liquid dosing
     system installed.
To install please contact your Diversey Lever representative.
For Further information contact the Hotel Services Officer (01962 847289) or
your Diversey Lever Representative. (See appendix 9)
 
 Laundry will also be sorted by other groups:-
 
Fabric type:Cotton, polycotton, synthetics
 
"Area" type:Kitchen, laundry, overalls, resident's clothing, dining room
laundry
 
Colour: Light and dark colours.
(i.e.. residents bedroom, bathroom toilet etc.)
 
* All used/ infected/heat labile items must be initially sorted at source by
     care staff etc.
 
* No linen contaminated with body fluids shall be mixed with used linen as
  this would make all linen infected and would therefore require processing
  on a hospital setting (thermal disinfection)
 
* All linen containing body fluid such as urine, blood, vomit and faeces must
  be put into a safetex bag or dissolvo sack if no safetex bag is available
  and sorted as described in Section 1 page 7-16
 
* All used/infected linen must be sorted into covered bins/trolley
 
* Used/infected linen must not be carried around the establishment in staff
  arms unless within a safetex bag or dissolvo sack.
* Where a laundry chute is used all infected linen must be thrown down a
  chute in a colour coded bag/ safetex bag or dissolvo sack.
* The laundry chute door must be locked when not in use and fittted with a
  guard to prevent persons falling down the chute.
*  Where  possible the use of the laundry chute should be discontinued.
TROLLEYS AND BINS TO SORT/COLLECT/STORE & TRANSPORT USED/INFECTED LINEN
 
The trolley/ bin used to sort/collect/store and transport used or infected
linenfrom source to laundry chute or laundry room must be looked at as part of
the risk assessment to ensure that it reduces the risk of contamination from
micro organisms and moving and handling injuries to staff.
They should have the following features:-
 
*     well fitting lid
*     easy to load and unload e.g hinged lid
*     on wheels
*     braked wheels if required
*     easy to manoeuvre
*     has a handle to assist with moving
*     correct height which does not create a stooped posture when moving,
      loading unloadingeasy to unload
*     easy to clean/disinfect
*     allow laundry to be sorted into differentbins/bags e.g. colour coded
      bags
 
* Laundry must not be sorted on the floor unless this is unavoidable. There
  should be sufficient laundry bins/ colour coded bags available for each
  group as previous discused.
 
For information on laundry bins and bags contact the Hotel Services Officer
or Hardware Section at County Supplies 01962 846157
 
                             ( SEE APPENDIX 6& 7 )
 
                              PROTECTIVE CLOTHING
 
 
* Laundry Assistants must wear overalls or work wear such as polo
  shirts/trousers/tabard when working in the laundry . .
 
*  Rubber gloves must be worn :-
 
i. When handling used/soiled laundry.
 
ii. When hand washing.
 
iii For all cleaning tasks.
 
iv. When changing over containers on liquid dosing system or handling any
washing powder or fabric softener.
 
* Disposable gloves and plastic aprons must be available in the laundry for
  laundry assistant to wear when handling infected laundry.
 
* Laundry staff must report to their manager any skin irritation such as dry
  skin, rash, allergy or dermatitis. Manager must follow guidelines as laid
  down in Hazardous Substances COSHH Manual.
 
 It is advisable that disposable gloves are kept in a plastic dispenser on the
wall.
 
* Eye protection such as safety over glasses or goggles must be worn when
  dispensing chemicals, changing liquid dosing bottles
 
*  Face masks must be worn when cleaning the lint screen on the tumble drier.
 
 
                              THERMAL DISINFECTION
 
 
Thermal disinfection involves holding washing liquor for sufficient
time/sufficient temperature to disinfect items washed on such programmes.
 
On the majority of washing machines purchased during the last 15 years this is
built into the Hospital Programme.
 
The hospital programme ensures that:-
 
65°C (Polycotton) temperature is maintained for at least 10 minutes.
 
93°Ctemperature is maintained for at least 3 minutes.
 
Items washed at these programmes are thermally disinfected and most
bacteria/viruses are destroyed during the washing process.
 
ITEMS WHICH MUST BE THERMAL DISINFECTED
 
1. Infected items - items contaminated with a body spillage.
 
2. All bedding.
 
3. All towels/flannels.
 
4. Kitchen cloths/tea towels/uniforms. See Section 1 page 16
 
5. Workwear/uniforms generally. e.g tabards
 
6. Colour coded mops and cloths if commercial machine used - polycotton 65°C
     or 71°C cotton hospital programme.
 
N.B.On all Electrolux machines the polycotton setting has a slow cool down
which maintains the non crease qualities of the fabric. This setting also has
a short spin.
 
 
                            THE SAFETEX BAG SYSTEM
BACKGROUND
This system provides a simple and effective method of protecting staff and
service users from infections from body fluids from all infected laundry. It
is environmentally friendly as it reduces the use and disposal of red plastic
dissolvo sacks  within establishments each day. The bag is washed and dried
with the load or air dried and therefore does not use any additional energy.`
 
 
LEGAL GUIDELINES
 
Although there is no specific Health and Safety Regulation for laundry
operations, it is covered under the Health And Safety at Work Act 1974 and the
Management of Health and Safety Regulation 1992. It would also be required
under
Control of Substances Hazardous to Health Regulation 1995 as micro organisms
are included in this regulation.
 
HEALTH SERVICE GUIDELINES HSG(95)18
The NHS have produced guidelines which should be adopted as good practice by
all laundries who handle potentially infected laundry; this includes NHS
laundries , private laundries, all nursing and residential homes in house
laundries. The purpose of the guidelines are to protect staff handling and
processing linen.
 
These guidelines include the collection, sorting and washing of linen. The
guidelines recommend that all laundry is sorted at source.
 
It is felt that these guidelines may soon become the framework for a health
and safety regulation and are accepted by the Health and Safety Executive as a
good practise standard..
 
 
Hampshire Social Services have to work on the assumption that all laundry
contaminated with body secretions could be infected and must be sorted at
source. Until recently the method used to prevent laundry staff coming into
contact with infected laundry was dissolvo sacks.
DISSOLVO SACKS (The previous system)
 
Dissolvo sacks are the patent name for a red plastic sack which has a cold
water soluble strip and cold water soluble tie manufactured by a company
called ENAK.
The bags are widely used throughout the country in health, nursing homes and
residential homes both private, voluntary and local authority run.
For many years ENAK have had been the only manufacturer of this type of
system.
 
 
The purpose of dissolvo sacks is to isolate and transport soiled and infected
laundry from the source to the laundry room
 
 
Dissolvo sacks are a single use. The sack is put into a washing machine and
the sluice cycle opens the bag, releasing the items and allowing the laundry
to be washed. The plastic bag is disposed of at the end of the washing cycle.
 
Before the devolvment of budgets to areas and units, the purchase of dissolvo
sacks was held centrally in the incontinence budget. Managers where therefore
able to purchase as many bags as required. However many units did not use the
sacks as required so consumption although high was not as high as one would
expect.
 
Today with the budgets restrictions Dissolvo sacks are not used for all
laundry contaminated with body secretions, the minimum standards laid down in
the previous Laundry Manual where:-
 
  *  during an outbreak of Diarrhoea and vomiting
  *  when a resident has a know infection
  *  during bed changing at night
  *  during staff sickness or holiday when laundry will not be processed for
     some time
  
The actual uses in residential units vary, e.g. some units only use them
during an outbreak, some only use them at night others use them more
frequently. The reasons for this varies but some suggestions are:-
 
  *  varying laundry systems
  *  budget restraint vs. health and safety
  *  lack of knowledge by managers
  *  poor control of usage by managers and staff
  *  lack of management support
  *  lack of training for staff
  *  lack of staff awareness of their existence
  *  incorrect use e.g. used as a waste bag
This system is recommended by the department of health and is particularly
important in many residential homes in Hampshire as laundry often has to be
transported near to kitchen, dining room. front entrances and laundries are
often sited near to the main kitchens.
 
THE DISADVANTAGES OF THE DISSOLVO SACK SYSTEM
 
* cost 20p each
* not used by all establishments as necessary
* training only occurs as part of the departmental laundry course or by
  management in the establishment.
* one use only
* linen must be sorted before placing in the bag
* damage to clothing due to incorrect sorting into bags.
* mixed loads require various temperatures
* under/overloading
* incorrect use
* environmental plastic usage and waste
* plastic bags can be faulty
* plastic bag can burst when thrown down a laundry chute.
* bag will disintegrate if soluble strip becomes wet.
* staff found handling bag with wet hands can often cause the bag ties or
  strip to dissolve.
* staff remove the soluble ties and cause holes to appear in the bag.
* water soluble ties are often missing
* if not sealed correctly the  bag will not open fully
 
THE ADVANTAGES ARE:-
 
* infected laundry is only handled at source.
* micro organisms can't multiply
* less risk of infection to staff and residents
* less risk of cross contamination
* Ammonia can't form due to lack of oxygen therefore urine smells are not
  produced.
* prevents stains setting as laundry doesn't dry out
* laundry can be safely transported near to kitchen etc.
* dirty laundry can be left until laundry assistant is on duty this could be
  days.
* laundry can be transported safely in cars e.g. community laundry
* can be used for an emergency such as machinery breakdown.
 
 HOW TO USE DISSOLVO SACKS
The use of  dissolvo sacks now will  be minimal but  when needed staff  should
follow the following instructions.
 
1.    A supply of dissolvo sacks should be kept on the premises for emergency
      use ofortransport of infected linen outside the premises. e.g. Community
      Laundry, day centres, vehicles. A sack stand is available to hold the
      sacks when in use.
 
2.   Items must be sorted before putting in the sack, i.e. polycotton and
      cotton Items which cannot withstand thermal disinfection must be put
      into a separate dissolvo sack to other infected items to allow laundry
      staff to process at low temperatures with sanisoft bactericidal fabric
      conditioner added.Items must be sluiced off to remove organic matter
      before placing in the sack.
 
3.   Don't remove the water soluble tie from the side of the sack as this can
      cause holes to appear in the sack.
 
4.   Place items in the bag. Turn the water soluble strip side of the sack to
      the back of the sack stand. This stops water running down the front of
      the sack dissolving the strip.( For information on sack stand see
      appendix 6)
 
5.   When the bag is two-thirds full, exhaust the air in the sack and tie
      tightly using the water soluble tape supplied.
      i)  Do not overfill bag or it will not fit into machine.
      ii) Do not knot the bag - this will prevent the soluble strip dissolving
            fully.
      iii)  Do not leave bags open after filling. This allows bacteria to
            escape and odours to be given off.
 
6.   Take Dissolvo sacks to laundry. Do not store on a wet floor or in a sink
      as water will dissolve the strip.
 
7.   Without opening the bag place in the machine as soon as possible.
 
8.   The machine should be set for a sluice programme followed by a hospital
      programme. Alternatively, a cold rinse followed by a hot wash may be
      used if machine has no hospital programme.
 
9.   During the cold sluice/cold rinse, both strip ties will dissolve and
      contents of bag will be released into drum.
 
10.  At the end of the cold sluice/cold rinse programme and without opening
      the machine door or removing the bag, the items should then be washed on
      a hospital programme so that the bag and contents are thermally
      disinfected.
 
11.  The sack must be removed at the end of the wash cycle and thrown in the
      waste bin.
 
DISSOLVO SACKS USAGE AND COST PER ESTABLISHMENT (1998)
 
The consumption of dissolvo sacks varies but if an establishment used the
sacks to transport all laundry contaminated with body fluid such as urine,
blood, vomit and faeces, the average consumption would be 10 per day.
 
THE COST
 
 Dissolvo sacks cost approx. £40 per box of 200 therefore cost per bag is .20p
 
If one establishment use 10 bags per day cost per day is £2
 
Therefore the annual cost is
 
2 X 365 = £730 per annum
 
 
FUTURE USE OF DISSOLVO SACKS
There will be a future need for dissolvo sacks
  *  when extra bags are needed in an emergency such as an outbreak of
     infection, staff shortages.
  *  for use in establishments who operate a community laundry e.g.
     Nightingale Lodge.
  *  when a day care service user requires infected clothing to be transported
     to their home for washing.
  *  when needed to transport infected laundry in a vehicle.
 
THE SAFETEX SYSTEM (The New System)
This is an alternative bag to the dissolvo sack which is more cost effective,
provides a quality service, is environmentally sound and protects the health
and safety of staff and service users.
 
Content Ltd. have recently introduced a reusable alternative to the dissolvo
sack called Safetex. They have the patent of this design and will supply
direct to the establishments. Content Ltd. have also provided laundry trolleys
to a number of homes in the last 2 years.
 
This system will be introduced during 1998 to all residential and some day
care units who handle infected laundry and will form part of the control
measures required under the Control of Substances Hazardous to Health
Regulation 1995.
 
All residential establishment who have potentially infected laundry on their
premises will receive full training before implementing this system. This
training should be completed in full by July 1998.
Training, all staff who handle infected laundry must attend the training
session. This includes:-
 
  *  care assistants
  *  night care assistants
  *  senior care assistants
  *  management
  *  laundry assistant
  *  relief laundry staff
 
The initial purchase of the bags is being funded centrally so all invoices
will be sent to your Property Services Assistant for payment. Any additional
bags or future replacements will be funded by the establishment.
 
 
 
SAFETEX BAGS
 
The system consists of a waterproof bag which is held together with poppers.
The bags are supplied in three colour:
 
  *  RED
  *  BLUE
  *  GREEN
 
THE COST
 
Considerable cost saving can be made by introducing the Safetex system.
Cost per Safetex bag is £12.95
 
If a home use 10 dissolvo sacks it is estimated they would require at least 20
Safetex bags to allow for processing time.
 
20 x £12.95 = £259 per annum
 
 
TOTAL COST OF DISSOLVO SACKS PER UNIT PER ANNUM = £ 730
TOTAL COST OF SAFETEX BAGS PER UNIT PER ANNUM = £ 250
 
The total saving per annum would be £480
 
These figures reflect the saving made if Safetex bags were used to transport
all contaminated linen.
This saving would be greater as although the bags are guaranteed for 250
washes, which means if washed alternate days would last 500 days. I have also
found that reusable bed pads which are made of a similar plastic they are
still in use years after their expected lifespan. Chris Speak from Content has
also commented that the bags have been on sale for 18 months and as yet no
original customer has had to  purchase replacements.
 
The bag is washed and dried with the load so there is no extra washing/ drying
costs.
 
If bag is aired dried outside during dry weather this also prolongs the life.
bags don't have to be fully dry to be re-issued for use.
 
ADDITIONAL ADVANTAGES COMPARED TO DISSOLVO SACK
 
* cost
* training provided to staff before use.
* guaranteed at least 250 washes each
* environmentally friendly as does not waste plastic bags.
*  fully waterproof
* will not disintegrate if wet.
* staff are able to sort with use of colour coded system
* all linen contaminated with body spillage can be put into Safetex bag
* only care staff handle linen contaminated with body fluids
* the same system will be introduced throughout Social services therefore any
  member of staff can work in another unit and be familiar with the system.
* the initial purchase is funded from the central budget.
 
THE DISADVANTAGES OF DISSOLVO SACKS ARE REMOVED
 
THE ONLY DISADVANTAGES OF THIS SYSTEM COMPARED TO THE DISSOLVO SACK ARE:-
 
* items must be correctly sorted by care staff to ensure that items are
  washed at the correct temperature.
* the bags are not transparent so staff must use the correct coloured bags
* care staff will need to be trained in sorting
* ensuring that there are enough Safetex bags available.
* dissolvo sacks may still be required for use in an outbreak of infection in
  the establishment as there will be more infected linen.
* dissolvo sacks will still be required for infected linen being transported
  outside the establishment e.g. infected linen being brought in or taken
  home by respite, community laundries or day care service users
HOW TO USE THE SAFETEX SYSTEM
1.   Care staff sort all laundry contaminated with any body fluid into one of
     3 coloured bags at source e.g. bedroom, bathroom, toilet and medical
     rooms.
 
  *  RED All items contaminated with body fluid that can be washed at 65°C
     Hospital Programme with a fabric conditioner added e.g cotton and
     polycotton bedding,
  *  GREEN All reusable bed pads, chair pads and personal pads. These items
     can be washed at a hospital programme but fabric conditioner must not be
     added as it affects the absorbency.
  *  BLUE All items contaminated with body fluids that cannot be washed at a
     hospital programme (Heat labile) e.g personal clothing.
 
2.   Any item which requires sluicing is taken to the sluice in the sealed
     bag, removed sluiced and returned to the Safetex bag and then resealed.
 
3.   Bags must not be overfilled, or under filled, if a bag had only a few
     items in it must be sealed and reopened when there are another items.
 
4    Sealed bags must be taken to the laundry in a laundry trolley or down the
     laundry chute and stored there until processing.
 
5.   The laundry assistant sorts and processes the bags by colour.
  *  RED bags processed with a sluice/prewash Main wash Hospital programme
     65°C destainer and fabric conditioner turned on.
  *  BLUE bags processes with a sluice and then main wash 30/40 °C no
     destainer used. Sanisoft the bactericidal fabric conditioner is  added.
  *  GREEN bags processes with sluice and pre wash. Main wash 65 or 71°C with
     destainer and no fabric conditioner or sanisoft added.
 
6.   The 3 poppers at the top are opened before the bags are put fully into
     the machine. The bag is put into washing machine bottom first, before
      closing the machine the popper on the tie are undone.
 
7.   After washing the bags are either line dried or in the tumble dryer for
      15 minutes medium heat.
 
8.   The 3 popper at the top edge must be done up before returning to the
      sluices for future use.
 
LAUNDERING OF KITCHEN LAUNDRY
 
*     All kitchen laundry must be washed on a hospital programme.
*     If the laundry has no hospital programme wash on the hottest programme
      possible.
 
*     Items must not be bought for use in the kitchen if they cannot be
      treated at a minimum 65°C hospital programme.
 
*    All uniforms used in the kitchen and for serving meals should be
     washed in-house.
 
*    Yellow kitchen mop heads areas may be washed with blue and green mops.
     See Laundering of Mops Section 1 page 16
 
*    Kitchen tea towels, oven cloths and yellow cloths must be washed
     together.
*    Kitchen laundry i.e. dish cloths, mop heads, tea towels, tablecloths,
     napkins, must be kept separate from other laundry within the
     establishment.
*    Wash polycotton napkins and tablecloths on 65°C  hospital programme.
 
*    Wash tea towels and dishcloths at 93°C or 71°C hospital programme.
 
*    Heat labile tableware e.g. nylon table cannot be washed above 40/50°C.
     and if available Sanisoft should be added to final rinse in the machine.
 
* There must be a covered bin designated for kitchen laundry only into which
  all the items above are placed when used/soiled/dirty.
 
LAUNDERING OF COLOUR CODED MOPS ANDCLOTHS
 
(REFER ALSO TO CLEANING WITH COLOURS VIDEO AND SOCIAL SERVICES CLEANING
 MANUAL).
 
MOP HANDLES
 
Should be stored in clips on a wall surface.
 
LAUNDERING OF MOP HEADS / CLOTHS
 
a)  Mops heads and cloths used with approved disinfectant
    should be washed together:
i.e. White mop heads from Spot Mops
     Red mop heads from toilets and sluices
     All red cloths
 
b)   All other mop heads may be washed together: i.e.
         Green mop heads from bathrooms and laundries
         Blue mop heads from general areas
         Yellow mop heads from kitchens
         and Blue and Green cloths.
 
c)   Yellow cloths from the kitchen and tea-towels should be washed
     together.
 
 
There must be bins with lids provided to sort and store used mops before
washing. Ideally these bins should be colour coded. The minimum standard is 3
bins to store mops and cloths as above.
 
DIFFERENT METHODS OF WASHING MOP HEADS AND CLOTHS:
 
a)In a domestic washing machine which has been specifically
designated for the laundering of the mop heads.
 
i)     Put mop heads and cloths in a laundry bag.
 
ii)    Put a small amount of washing powder (approx. 1 oz or 25 gms) in the
       machine.
 
iii)   Wash items on the hottest wash cycle.
 
iv)    Dry mop heads and cloths in the appropriate drier.
 
The machine must not be used to launder any other type of laundry.
 
 
b)  In commercial machines - this is only appropriate where there
    are sufficient mop heads and cloths to be laundered.
 
    i)   Put mop heads and cloths in a laundry bag.
 
ii) If the machine has liquid dosing, switch this off and use only a
    small amount of soap powder (as above).
 
iii) Wash mop heads and cloths on the 'Hospital' wash cycle (Polycotton 65°C.)
 
iv)  Mop heads and cloths can be dried in the 'tumble drier' on the cool
     setting.
 
c)   By hand - where there are insufficient mop heads to make a machine wash
     economic. Items can be soaked in a solution of washing powder and
     then washed out by hand, rinsed thoroughly and line dried.
 
 It is advisable to wash all mop heads once a week in the machine to help to
retain their colour, but do remember:
 
      All mop heads and red cloths used with approved disinfectant should
      be washed together in a separate load.
 
      Use the 'Hospital' wash cycle on commercial machines.
 
                           (POLYCOTTON 65°C OR 71°C.)
 
 
                     THE CARE OF POLYCOTTON IN THE LAUNDRY
 
* Polyester/cotton materials require different handling to cotton items.
  Polyester/cotton It is in some ways stronger but in other ways more
  sensitive to how it is handled.
 
* Polyester/cotton materials include 'polycotton' which is an easy care
  material with a mixture of polyester and cotton in different percentages
  e.g. 50:50, 60:40, 70:30. In the following the term polycotton will be
  used.
 
* Polycotton is devised to combine the advantages of each.
 
* Polycotton is man made, very strong, has a memory (heat can change the
  memory).
 
* Cotton is natural, porous, soft, absorbent, comfortable but
  wrinkles easily.
 
THERMAL SHOCK
 
 If polycotton is subjected to a sudden change in temperature e.g. from very
hot to cold and vice versa, the straight fibres of the manmade fibre are
distorted and so are no longer straight. The fabric therefore becomes
creased.
The creasing and damage caused by thermal shock is permanent.
 
SORTING
 
a)   Separate out polycotton from cotton as polycotton is attracted to lint
      and will become fluffy.
 
b)   Separate heavy soiled and normal soiled if possible to stop soiling
     redepositing on items.
 
c)   Separate colours: Light and dark. Polycotton will absorb some colours.
 
 
 
WASH
 
a)   Do not overload machine.
 
 i)  If the load cannot turn easily creasing will occur.
 ii) Overloading will mean that detergent cannot work in correct
     concentration.
iii) Items will not be cleaned efficiently.
 
NB  If creasing occurs because of overloading, items will need to be rewashed.
 
b)  Wash polycotton on the 'Polycotton' setting only.
 
N.B Rewashing will not help in such cases, the creasing caused by thermal
    shock is permanent.
 
 
SPIN DRY
 
Never use a separate hydro-extractor or spin drier for polycotton.
 
TUMBLE DRYING
 
a) Do not overload
 
b) Do not mix loads
 
c) Set the temperature for polycotton.
 
d) Set the time/cool down. Polycotton needs approximately 30 minutes drying
   with minutes cool down.
 
e) Do not remove items before cool down occurs or 'thermal shock' and creasing
   will occur.
 
f) When tumble drier has finished unload immediately. Fold or drape items to
prevent creasing.
 
g) If items are left in tumble drier creasing will occur. These items may need
to be rewashed to remove creasing or tumble dried on no heat to allow creasing
to drop out.
 
h) Items left in tumble drier are a potential fire hazard.
 
IRONING
Polycotton items must not be ironed or thermal shock will occur.
 
When items have a thermal shock the only way to remove creasing temporarily is
to iron. Therefore, once item has been ironed it will always need ironing.
 
If you have any item that has been mistreated in the past and now have to be
ironed ensure that when new bedding is bought it is not mixed up with the
damaged e.g. for bedding or tableware buy a different colour or design
 
If polycotton is looked after correctly it is a very easy to care for fabric
 
 
 CHECKLIST FOR THE CARE AND HANDLING OF
 
LINEN
This checklist must be photocopied and completed at least once a year or more
frequently as necessary e.g. induction of new staff or introduction of
systems.It should be completed by the the officer with responsibility for the
laundry and the relevant staff. It should be filed in Section 1 of the Laundry
Manual.
 
 
 
 NO   ANSWER THE FOLLOWING QUESTIONS                              Delete as
                                                                  applicable
  1   Are disposable gloves and aprons worn by all staff who      YES   NO
      handle infected linen?
  2   Are disposable gloves, aprons, face mask and eye protection YES   NO
      available in the laundry?
  3   Are all infected heat labile items disinfected using        YES   NO
      Divosan QC or Sanisoft fabric conditioner?
  4   Is all use/infected laundry sorted at source by care staff? YES   NO
  5   Are mobile covered bins/trollies used to transport and      YES   NO
      store all used/infected laundry?
  6   Are safetex or dissolvo sacks used to  transport and store   YES   NO
      all used/infected laundry?
  7   Do you have sufficicient Safetex bags for your needs        YES   NO
  8   Do you have dissolvo sacks available for emergency use?     YES    NO
  9   Is the hospital programme on the washing machine used to    YES   NO
      thermally disinfect all of the following:- bedding, towels,
      hankerchiefs, flannels, kitchen Items, workware,tablecloths
      and napkins?
  10   Is there at least 3 covered bins available to store colour  YES   NO
      coded mops and cloths
 11   Is there a covered bin designated for kitchen laundry only  YES   NO
 12   Are all mops and cloths washed as laid down in the laundry  YES   NO
      manual?
 13   Do all staff who process poly cotton items follow the       YES   NO
      guidelines as laid down in the manual?
 14   Is all clean laundry transported to linen                   YES   NO
      cupboards,bedrooms etc. on a suitable trolley
 15   Is all clean laundry transported and separated from         YES   NO
      used/infected linen?
 16   ACTION REQUIRED                                             BY WHOM
 
 
 
                                   SECTION 2
                           THE CLEANING OF THE LAUNDRY
 
 
                             CLEANING THE LAUNDRY
THE PREMISES
 
 
DAILY TASKS ( SEE APPENDIX 8 )
 
 
1.  Laundry Surfaces
 
i)  Put 5 litres (1 gallon) of hot water in a bucket.
 
ii) Add 5 ml (1 tsp.) neutral detergent or Professional Flash Powder as
    directed on the box.
iii)  Using a green cloth wipe all laundry surfaces e.g. work surfaces and
      laundry trolleys.
 
2.    Sinks, Sluices: (where sited in laundry area)
 
 i)   Use cream cleanser or authorised washroom/bathroom cleaner and green
      cloth to clean sluices, sinks and draining boards in laundry.
 ii)  After surfaces have been cleaned with the detergent solution, that must
      be disinfected.
 
      DISINFECTION
 
      METHOD 1 Use NaDCC Tablets
 
 *    Put on all PPE required.
 *    all surfaces must be cleaned with hot soapy water before using NaDCC
      tablets.
*       a clean green cloth must be used
*       Add 1 NaDCC tablet to 1 litre of cold water
*        allow 30 minutes contact time before rinsing with clean water
 
Method 2 Use Endbac cleaner sanitiser
 
*      Put on all PPE required
*      make up a solution of Endbac Cleaner sanitiser (1 scoop per 5 litre or
       12 gms per litre) in warm water.
*      wash all areas thoroughly.
*      allow 5 minute contact time
*      rinse in clean hot  water
*      air dry or use a paper cloth.
 
SURFACES THAT REQUIRE DAILY DISINFECTION
Examples items which require daily disinfection are:-
  *   work surfaces
  *  sinks and taps
  *  laundry bins/trolleys
  *   tops of washing machines
  *  all door handles
N.B. Surfaces being disinfected must be rinsed after contact time to prevent
damage to fabrics placed on these surfaces.
 
3.THE FLOOR
 
 i)  Vacuum or sweep floor to remove debris.
 
 ii) Using the green mopping unit, mop the floor using detergent solution of
    5ml (1 tsp.) to 5 litres to each gallon of hot water. Rinse the floor with
   clean warm water.or Using the green mopping unit, mop the floor using Flash
   Professional powder as directed on the box. These is no need to rinse.
 
   N.B.Laundry should not be sorted on the floor. If clothes are being
      sorted on thefloor, the floor will need to be disinfected using the
      same dilution a above. The use of bins/bags for sorting will
      eliminate the need to disinfect the floor.
 
Launder green cloths and green mop head daily (see page ).
 
 
Don't forget to clean floors and surfaces before you disinfect
WEEKLY TASKS
 
i.Vacuum laundry floor in particular behind machines to remove build up of
dust.
 
ii.Shelves, paintwork, pipes etc.:- Using a detergent solution or flash powder
solution and a green cloth wipe all shelves, paintwork, pipes, paying
particular attention to the back of the machines.
 
iii Drains-: 2 fl oz Brillo Degreaser (two downward presses of pump) to
    every gallon (5 litres) of hot water.
 
    Use a brush to clean drains and gullies.
 
 
MONTHLY TASKS
 
i.  Clean all cupboards and drawers.
 
ii. Using a high level duster, clean all high pipes and remove cobwebs.
 
PERIODIC TASKS
 
Cleaning of ventilation - This will be done by an outside contractor.
Contact the Property and Services Team at Three Minster's House
Winchester for information on recommended contractors.
 
CHECKLIST FOR THE CLEANING OF THE LAUNDRY
This checklist must be photocopied and completed at least once a year or more
frequently as necessary e.g. induction of new staff or introduction of
systems.It should be completed by the the officer with responsibility for the
laundry and the relevant staff. It should be filed in Section 2 of the Laundry
Manual.
 
 NO   ANSWER THE FOLLOWING QUESTIONS                              Delete as
                                                                  applicable
  1   Are all laundry surfaces cleaned daily?                     YES   NO
  2   Are all required surfaces disinfected daily using an        YES   NO
      authorised disinfectant?
  3   Is the laundry floor vacuumed or swept and mopped daily?    YES   NO
  4   Is a safety cone displayed when the floor is wet?           YES   NO
  5   Are all weekly tasks carried out?                           YES   NO
  6   Are all monthly task caried out?                            YES   NO
  7   Is the ventilation clean                                    YES   NO
  8   Are green cloths, mops and bucket used in the laundry area. YES   NO
  9   Is there a high level duster available to clean high pipes  YES   NO
      etc.?
 10   Are cleaning tasks completed by relief and casual staff     YES   NO
      working in the laundry.
      ACTION REQUIRED                                             BY  WHOM
 
                                   SECTON 3
                     THE USE AND CARE OF LAUNDRY EQUIPMENT
 
 
                      THE USE AND CARE OF WASHING MACHINE
Electrolux Commercial Machines.
Model Load capacity
 
     WE464.5 kg (up to 10 lbs)
     WE55 5.5 kg (up to 12lbs)
     WE656.5 kg (up to 14.3 lbs)
     WE105 10 kg (up to 23 lbs)
     WE757 kg (up to 15 lbs)
     WE120 12 kg (up to 26 lbs)
 
LOADING:
 
     The loading for a standard Electrolux WE65 machine to make the drum
     two-thirds full is, for example:-.
 
     9single polycotton sheets
      or
     30pillow cases, polycotton
      or
     15single towels
      or
     3 reusable bed  pads
 
* Washing machines must be used fully loaded - two-thirds full. As a rough
  guide a hand span space between the top of the clothes and the top of the
  drum is the ideal.
 
* If there is not sufficient washing to make up a full load and it cannot be
  left, use old clean linen e.g. old sheets to make up the load. The sheets
  should be kept for this purpose.
 
*  Underloading will:
   a) Damage the machine
   b) Cause oversoaping when liquid dosing is used.
   c) Be less cost effective particularly if liquid dosing of detergents
      is in use.
 
N.B. The WE 55 model has a microchip which weighs the laundry and calculates
the water level, drum balance. This means that the machine can be used under
loaded.
 
          liquid dosing is dispensed automatically into machine.
 
          See section on washing detergents. Appendix 9 & 10
          DETERGENT:
 
*  Follow the dosage recommended on the packet.
*  The correct dose for the machine will depend on the water and the amount
  of soiling and the best guide is trial and error.
*  It is important not to under or to over soap.
 
*  When the machine stops during wash cycle, soap suds should be only
  one-third of way up the glass.
 
*  Undersoaping will give poor results and possible rewashing over soaping
  will be uneconomic and may result in laundry being incompletely rinsed.
  This can cause skin irritation.
 
 ROUTINE CLEANING:
 
 Daily
 
 1.    i) Put 5 litres (1 gallon) of hot water into a bucket.
 
      ii) Add 5 mls (1 teaspoon) of neutral detergent or professional Flash
          powder as per the directions on the packet..
 
     iii) Using a green cloth, clean the washing machine to remove splashes
          paying particular attention to glass door, door seals etc.
 
 2.   Clean the detergent hopper using a bottle brush.
 
Weekly
 
Once a week the machine should be run empty on the hottest wash possible.
Do not add soap. This will clear the pipes and drains of surplus detergent.
 
 
The operation manual for Electrolux washing machines can be found in
Appendix 12
 
 
                       USE AND CARE OF HYDRO-EXTRACTORS
 
                                 (SPIN-DRYERS)
 
     The basic rules for hydro-extractors apply also to domestic spin dryers.
 
     It is very important that manufacturers instructions are followed.
LOADING:
 
i.  Load evenly, distribute articles around outside of drum. Do not
    overload.
 
ii. Place a towel over the top of the clothes to prevent garments from
    moving up the drum and into the outer casing.
 
ROUTINE FOR CLEANING
 
i.  Wipe over daily using a green cloth and hot soapy water.
 
ii. Once per week put half a bucket of plain water through the machine to
    keep it sweet smelling.
 
iii The lid must be left ajar when machine is turned off.
 
 
N.B. Never try to open the lid or remove items while the drum is still
turning.
 
Never use the machine if the guard in not working.
 
                       THE USE AND CARE OF TUMBLE DRYERS
 
LOADING
 
Operation:
 
i)  Set the time and temperature appropriate for the type of laundry.
 
ii) Do not stop tumble dryer in mid cycle. Allow cycle to be completed.
    care of polycotton).
 
 (iii) Articles must be removed from the machine at the end of each cycle.
       Failure to do this may result in a FIRE. It will also lead to creasing
       of clothes.
 
 (iv)  Articles removed from the drier at the end of the cycle should be
       draped over tables or racks until folding and finishing can be carried
       out.  Leaving articles in a basket can:
 
*     cause a fire by spontaneous combustion, especially if articles in
      centre are hot and moist.
 
*     cause creasing.
 
 (v ) NEVER place articles around or on the top of the dryer to dry. This is a
      fire hazard.
 
 
ROUTINE FOR CLEANING
 
When cleaning filters wear a face mask to protect from dust.
 
 DAILY:
 
* Clean filters using a soft brush at least once daily.
 
* Wipe drier top, sides, door and glass daily using a neutral detergent
  solution and a green cloth.
 
WEEKLY:
 
*  Using a tub vacuum cleaner remove lint from behind filter
   screen, put vacuum hose into drum to remove loose lint.
 
The operation manuals for Electrolux tumble dryers can be found in Appendix 13
 
                           THE TUMBLE DRYER - DRYING
 
                                 TEMPERATURES
 
THE MODELS : EXAMPLES
TT350 / TT210
 
                         A                            COLD
 
                         B                            53°C
 
                         C                            74°C
 
                         D                            74°C
 
 
TDC 30 SLIMLINE
 
                         LOW                          57°C
 
                         MEDIUM                       65°C
 
                         HIGH                         85°C
 
TT 310
 
                         COLD                         45°C
 
                         P/PRESS                      75°C
 
                         WARM                         75°C
 
                         HOT                          75°C
 
STD 16
 
                         FLUFF                        COLD
 
                         DELICATE                     50°C
 
                         P/PRESS                      68°C
 
                         NORMAL                       68°C
 
 
 
 
 
 
 
                       THE USE AND CARE OF ROTARY IRONERS
USE
 
* Always check the guard to the sole plate is working every time the machine
  is used. Don't use the machine if guard fails to work.
 
* Never leave the machine unattended and turned on.
 
 
* Display a hot surface sign whenever the machine is left unattended but is
  still hot after use.
 
* Only staff who have been trained to use the equipment may use it.
 
* The machine must be switched off between use and not left
  running constantly.
 
*  The whole bed of the ironer should be used and not just the centre
 
ROUTINE FOR CLEANING
 
* The cover should be changed weekly (depending on use), and should be
  laundered on a 65° wash.
 
* It is advisable to have a spare cover for ironer. Replacement
  covers are available from Diversey Lever representative
 
* To put cover back on, it is best left damp.
 
* The sole plate should be cleaned regularly at least once per week using a
  conditioning blanket. The conditioning blanket and wax may be purchased
  via Diversey Lever . The Diversey Lever representative will be happy to
  show staff how to use it.
 
* After cleaning run an old sheet through the ironer to remove any surplus wax
  before using.
 
REMEMBER:
 
 A dirty sole plate will result in ironer not working properly and will give
 poor results.
 
 Operation Manual for Electrolux rotary ironers can be found in
 Appendix 14
 
                         THE USE AND CARE OF HAND IRONS
 
Hand Iron
 
*Read the manufacturers instructions for care of hand irons.
 
*  Read the care label on items before ironing.
 
*  Set the iron for the type of fabric.
 
*  Remember irons take a long time to cool down. Iron the most delicate
   items first and finish with cotton and linen items which require a hotter
   setting.
 
*  When replacing your iron purchase an iron which is designed for hard water
   areas.
 
   Information on replacement hand irons are available from the Hardware
   Section at County Supplies 01962:846157.
 
Ironing Boards
*  The ironing board cover must be kept in a well maintained condition to
   ensure the best possible finish is produced.
NUMATIC GEM IRONING SYSTEM
 
This is a heated ironing board and cordless steam iron which by providing a
dual heat source enables both sides of the garment to be ironed at once.
 
This can be ordered direct from County Supplies
 
CAT NO. 293151
 
N.B. Never fill the numatic iron with water while it is in situ on the board
     always use the stand provided.
 
 
 
 
 
 
CHECKLIST FOR THE USE AND CARE OF LAUNDRY
EQUIPMENT
This checklist must be photocopied and completed at least once a year or more
frequently as necessary e.g. induction of new staff or introduction of
systems.It should be completed by the the officer with responsibility for the
laundry and the relevant staff. It should be filed in Section 3 of the Laundry
Manual.
 
 NO   ANSWER THE FOLLOWING QUESTIONS                              Delete as
                                                                  applicable
  1   Are all staff trained to use laundry equipment before use?  YES   NO
  2   Are all washing machines fully loaded 2/3rds full before    YES   NO
      use?
  3   Are all faults reported immediately?                        YES   NO
  4   Are all equipment regulary cleaned?                         YES   NO
  5   Are all laundry equipment regulary serviced and maintained? YES   NO
  6   Is the tumble drier always allowed to complete it's cool    YES   NO
      down cycle before unloading?
  7   Are the top and sides of the tumble driers always kept      YES   NO
      clear of  articles?
  8   Is a face mask worn by staff when they clean the lint       YES   NO
      screen of the tumble drier?
  9   Is the tumble drier filter cleaned at least once daily?     YES   NO
 10   Is  the tumble drier unloaded after use.                     YES   NO
 11   Is the tumble drier turned off and the door left open after YES   NO
      use?
 12   Is the finger guard of the rotary ironer tested before use? YES   NO
 13    Is the rotary ironer turned off when left unattended or not YES   NO
      in use?
 14   Is the rotary ironer cover changed and the ironer cleaned   YES   NO
      and conditioned weekly?
 15   Is the laundry door closed and where possible locked when   YES   NO
      not occupied?
      ACTION REQUIRED                                             BY WHOM
                                   SECTION  4
                  THE LAUNDERING AND CARE OF SOFT FURNISHING
 
 
                    THE LAUNDERING AND CARE OF DUVET QUILTS
                                  AND PILLOWS
PURCHASING
 
All duvets and pillows purchased by Social Services must be up to flame
retardancy standards.
 
Flame retardant polyester filled pillows are available direct from County
Supplies
Flame retardant duvets may be purchased via County Supplies
 
See Social Services Department procedure 33/93
 
N.B.
All duvets purchased by Social Services are fully washable. However, there is
not available on the market at present a 'heavy duty' duvet and for this
reason washing of duvets should be kept to the minimum by making use where
possible of water retardant protective covers: pillows may also be protected
in a similar way to prevent over-washing (see also washing/cleaning below).
For information on water retardant duvet and pillow protectors . ( See
Appendix 4 )
 
STORAGE
 
*  When not in use, store in a dry cool place, free from odours.
 
*  Avoid excessive compression of the quilt in a folded position for periods
  `exceeding one month.
 
 
WASHING AND CLEANING
 
*  The use of an outer cover will minimise washing. The washability feature
   of the duvet enables the easy removal of soiling and spillage, but does not
   cover repeated or multiple washing. It is, therefore, recommended that
   duvets are not used in a situation where there is a high degree of
   incontinence, without some form of water retardant cover.
 
*  Dry cleaning is not recommended under any circumstances.
 
*  Soap powders of a synthetic variety only can be used, thereby protecting
   the flame retardancy of the duvet. These are supplied by
   County Supplies i.e. Industrial Ariel or Staphro powders or liquid dosing
   wash products.
 
*  Single duvets can be washed in machines which have a capacity of 6.5 kg
   (11 lbs) or more.
 
*   The "setting" for each machine should be as follows:-
 
i)  Minimum wash programme, without addition of bleach.
 
ii) Temperature - minimum 40°C up to maximum thermal disinfection programme of
    71°C (where possible these items must be washed on hospital programme
    setting).
 
iii) Drying - tumble dry at not higher than 40°C for shortest
     time possible.
 
 iv) Hand washing is not recommended.
 
 v)  Do not dry over the top of tumble dryers.
     This is a fire hazard.
 
 
                      THE LAUNDERING AND CARE OF CURTAINS
 
PURCHASING OF NEW CURTAINS
The budget for the purchase of all sort furnishing including curtains is now
held centrally (as at 1/4/98). Therefore any purchase must be made via the
Property Service Officer for the establishments. Any manager who has resident,
relative who wish to purchase soft furnishings such as curtains and bedspreads
for bedrooms must refer to their Property Service Officer for authorised
suppliers and samples.
 
See Social Services Department Procedure 33/34 (Appendix 2).
 
The following has been extracted from the above document.
 
"2.2  All curtains, including net curtains, blnds must meet the current fire
retardancy standards, i.e. B.S. 5857 Part 2 Source 5 or FR7.
There are, in fact, relatively few outlets which stock fabrics to these
standards though a large number will buy in to order, made, or for making
up.
 
4.4  In some cases, residents' relatives have purchased curtains and
provided flame retardancy sprays with which to 'coat' the curtain.
The only flame retardancy method which can be guaranteed is complete
immersion of the fabric.  Furthermore where materials have been sprayed,
they will have to be treated after every wash.  The use of sprays is not
therefore recommended."
 
 
All curtains for Social Services establishments must be fire retardant.
The material used must be inherently fire retardant and not ordinary material
sprayed with a flame retardant spray.
 
 
THE LAUNDERING OF CURTAINS
 
The periodic vacuuming of curtains can reduce the need for laundering in some
cases
 
Different methods of flame retardancy require different washing methods. It is
advisable to ensure that the washing instructions are available when
purchasing new curtains. Many firms sew instructions into curtain linings or
headings .
 
Although requiring different methods of washing some general rules do apply:-
 
*  All curtains with sewn in lining should be dry cleaned only. This will
  incorporate retreatment for flame retardancy.
 
* Flame retardant curtains without a lining or with detachable lining may be
  washed without destroying the fire retardant properties provided that:
Only synthetic washing powder e.g Industrial Ariel, Staphro and liquid dosing
products are used. (soap e.g Lux or Persil will cause soap deposits on fabric
and adversely affect the flame retardant properties.
Bleach is not to be added to wash/rinse.
 
* Temperatures up to 71°C only may be used, this will depend on the type of
  fabric (read the wash care label).
 
*  Curtains must be of a manageable size for washing and ironing.
 
* A commercial steam cleaner fitted with tools may be used to clean and
  disinfect curtains in situ. (this method can not be used on curtains with a
  pile such as velvet.) For further details contact the supplier of the
  equipment for training.
 
*  Heavy stained curtains may be soaked for up to 2 hours at room temperature
  in an enzymatic detergent e.g Industrial Ariel.
                   *    Do not overload washing machine.
                   *    Do not use fabric conditioner/softener /sanisoft  as
                        this can affect fire retardant properties.
                   *    Do not over dry items as this can cause static.
 
FREQUENCY
Generally, curtains need washing/cleaning every year except in areas where
there are strong odours when more frequent cleaning will probably be
necessary.
 
 
THE WASHING AND CARE OF REUSABLE BED PADS e.g. Martex
 
* It is recommended that there is a minimum of 2 pads per bed. If there are
  insufficient pads the non stop processing will result in a reduced
  life span. The average lifespan of reusable pads is up to 200 times
  without deterioration of absorbency.
* Wash before first use for optimum absorbency.
 
* Fabric conditioner including Sanisoft must not be used with bed pads as this
  retards absorbency.
 
* Reusable bed pads must be washed on a hospital programme if the facility is
  available.
 
  1. The pads can be washed up to 77°C.
     Therefore the pads can be washed at
                                    either
     A 65°C. hospital programme, polycotton setting
     or if possible A 71°C hospital  programme (Cotton Setting )
 
     The wash time for the 71°C is approximately the same as the 65°C
     setting, but it produces a better spin. This will reduce the
     drying time.
 
          If the washing machine does not have a 71°C setting, then wash at
          65°C hospital programme. When the cycle is finished, leave in
          machine. Set machine to 93°C hospital programme and fast
          forward to final rinse and spin. This will leave the bed pads
          drier and reduce the drying time.
 
 2.  Tumble dry the pads at 82°C for 30 minutes.
 
 3. Do not overload the dryer, give pad sufficient space and air to dry.
 
 4. Do not use the hottest setting on the tumble drier.
 
 5. Do not dry above 88°C.
 
 6. Do not mangle, iron or dry on radiator.
 
CHECKLIST FOR THE LAUNDERING AND CARE OF SOFT FURNISHINGS
This checklist must be photocopied and completed at least once a year or more
frequently as necessary e.g. new soft furnishing being purchased.It should be
completed by the the officer with responsibility for the laundry and the
relevant staff. It should be filed in Section 4 of the Laundry Manual.
 
 
 NO   ANSWER THE FOLLOWING QUESTIONS                              Delete as
                                                                   applicable
  1   Are all duvets and pillows purchased to fire retardant      YES   NO
      standards?
  2   Are all duvets and pillows water retardant protectors used  YES   NO
      where there is  incontinence?
  3   Are all duvets and pillows water retardant protectors used  YES   NO
      on short stay beds?
  4   Are all curtains and nets to fire retardancy standard B.S.  YES   NO
      5857 Part 2 Source 5 or FR7?
  5   Are reusable bedpads and chair pads used as necessary?      YES   NO
  6   Are Curtains, nets, chair covers, reusable bedpads and      YES   NO
      chair pads washed without the addition of a fabric
      conditioner e.g. sanisoft
      ACTION REQUIRED                                             BY WHOM
 
APPENDICES
 DUVET AND PILLOW PROTECTORS
 
*Social Services Department recommend that duvet and pillows are protected
 from soiling by semi-disposable covers.
 
*Semi disposable covers reduce the amount of washing required for duvets and
 pillows.
 
*The covers are particularly valuable on the beds of incontinent residents and
 for short-stay rooms.
 
     Contact Derek Church at County Supplies 01962 846186 (CPSADC)
     for current supplier of these items.
 
 
     The current supplier of this product is:-
 
     PARK HOUSE
     BLACKBURN ROAD
     BIRSTALL
     BATLET
     WEST YORKSHIRE
     WF17 3PL
 
 TEL. 01924 441881
 
 
WATERPROOF DUVET & PILLOW PROTECTORS
 
The type of mattress cover recommended by Social Services has a terry
towelling top and a waterproof underside.
 
The Pillow & Duvet protectors are available from:
 
 Delis Products UK Ltd
100 Banks Road
West Kirby
Wirral
Merseyside
L48 0RE
 
Tel 0151 625 3147
Fax 01516255865
 
ALLERGON PROTECTIVE BEDDING SYSTEM
 
Pillow Cover- Zipped Ref 32010
Single Duvet Cover Ref 61232
 
Contact supplier direct for current prices
 
See information enclosed for further details
 
Waterproof Covers (these do not have a terry towelling top)
 
Available direct from County Supplies
 
Cat No 271299 Mattress protector £5.52
Cat No 271566 Pillow Protector   £4.44
Cat No 271712 Single duvet cover £19.16
Cat NO 27124 Double duvet cover  £24.22
 
 
REUSABLE BED PADS
 
 (MARTEX)
These are now available direct from County Supplies:
 
See current County Supplies Catalogue for details.
 
Contact Angela Alexandra at County Supplies for more details
 
 
 
 
 
 
 
 
                              MATTRESS PROTECTORS
 
 The type of mattress cover recommended by Social Services has a terry
 towelling top and a waterproof underside.
 
 The mattress protectors are available from:
 
 Delis Products UK Ltd
 100 Banks Road
 West Kirby
 Wirral
 Merseyside
 L48 0RE
 
 Tel 0151 625 3147
 Fax 01516255865
 
ALLERGON PROTECTIVE BEDDING SYSTEM
 
Single Mattress Cover Ref 12099
Double Mattress Cover Ref 12379
Pillow Cover- Zipped Ref 32010
Single Duvet Cover Ref 61232
 
See information enclosed for further details
 
 
     CARE OF MATTRESS PROTECTOR
 
1    Wash on a hospital programme.
2.   Bleaches can be used.
3.   Do not iron.
4.   Do not dry clean
5.   Do not spin dry
6.   Dry by tumble drier or line dried. Tumble dry on a very cool setting
     only. Excess heat  may cause damage to the plastic or shrinkage.
 
 
N.B. ALLERGON products can be washed at 93°C hospital programme.
 
                                  LAUNDRY BINS
 
SEE COUNTY SUPPLIES CATALOGUE FOR MORE DETAILS
 
GLASS FIBRE MOBILE LAUNDRY BIN ON CASTORS (COMPLETE WITH LID)
 
24"X 18"X 30" High
Catalogue No:- 250859 Page 222
 
Price:- £145.02
 
LOW LEVEL SKIP
 
574mmL X415mm W X356mmH
 
Catalogue No 250853
 
Price :- £88.84
 
 
DISSOLVO SACK STAND
 
94x44x88 cm.
 
Catalogue No:- 271213
 
Price £86.42 per pair
                         PRODUCTS USED IN THE LAUNDRY
 
PRODUCTS                                ISSUE            COUNTY SUPPLIES
                                                         CATALOGUE NO
Air Freshener (Diversey)                1                 572484
NaDCC (Chlorine) tablets                Tub               570144
Fabric Softener                         1X 5 Litre        599400
BP BEEP Cream Cleanser                  1 Bottle          585260
Brillo Degreaser                        1X 5 Litre        485444
Neutral Detergent                       1X5 litre         579404
Disposable Gloves Med.                  Box               932120
 Large                                  Box               932115
Disposable Gloves Dispenser             1                 932112
Dissolvo Sacks                          Case              933488
Dissolvo Sack stand                     Pair              271213
Diversey: LD 46 detergent               1X 5 Litre        598924
 LD 46 Softener                         1X 5 litre        598936
 Fabricare 2000 Liquid detergent        2X 10 litre       598974
 Fabricare 2000 Liquid destainer        2X 10 litre       598980
 
 Enzyme powder                          8kg               598962
 Sanisoft                               1X 10 Litre       598948
Leverline Cartridge soap dispenser      1                 638367
Leverline Soft hand cleanser            800ml             598327
Leverline 'Bac'                         800ml             598303
Diversey R8 Kettle Descaler             750 ml            586111
Lifeguard Limescale Remover             1                 585325
ENDBAC Cleaner Sanitiser                500ml             570258
Face masks                              1                 176453
Face masks Refills                      Pack              176453
Goggles                                 Each              176855
Industrial Arial Automatic              4X 4 KG           598906
 Ultra                                  4X 5 KG           598996
J Cloth Green                           Pack              576112
Laundry Bin with lid                    1                 250859
Laundry bin (Low)                       1                 250853
Nail Brush                               1                 553400
Paper Towel Dispenser                   1(free)           816654
Paper Towels                            Case              816551
Plastic  Pump                            Each              638765
Pedal Bin                               1                 312112
Pedal Bin Liners                        Pack              710807
Professional Flash Bathroom             2 litres          585284
Professional Flash Powder               1kg               575512
Rubber Gloves Small                     Pair              172954
 Medium                                 Pair              172655
 Large                                  Pair              176156
Safetex Bags                            1                From Content Ltd.
Sheild Bathroom                         Spray bottle      585299
Sprint Hard Surface Cleaner (refill)    5 litre           592125
Sprint Hard Surface Cleaner             Spray bottle      592113
Stapro Biological Powder                9 Kilo            598970
Wet Floor Safety Cone                   1                 550518
 
 
                          SOCIAL SERVICES DEPARTMENT
 
RESIDENTIAL ESTABLISHMENTS
 
JOB DESCRIPTION
 
POST:LAUNDRY ASSISTANT
 
GRADE:
 
RESPONSIBLE TO: Unit Manager or Senior Duty Officer
 
DUTIES:
 
1.  The Laundry Assistant post is primarily responsible for processing items
    of laundry as follows:-
 
(a) sorting soiled linen items for both sending out and processing on site;
 
(b) operation of laundry equipment;
 
(c) hand washing;
 
(d) ironing;
 
(e) sorting and transporting laundered items to residents' rooms or storage
    areas.
 
2.  Responsible for as necessary the processing of foul linen, e.g. machine
    wash, ironing and sorting.
 
3.  The cleaning of laundry equipment and the laundry area.
 
4.  Using the agreed procedure, reporting verbally or in writing, any defects
    in laundry equipment to the Unit Manager.
 
5.  Responsibilities for ensuring compliance with instructions issued by the
    Unit Manager on the care and use of laundry equipment and materials.
 
6.  Mending where time permits.
 
7.  Effective participation in Staff Meetings/Training Courses.
 
8.  Such other duties reasonably falling within the purview of the post which
    are conducive to and contribute to an effective caring service.
 
9.  All duties must be carried out within the Health and Safety at Work Codes
     Practice for Employees of Hampshire County Council.
 
June 1998